Jeugdraad

De Jeugdraad in Zonnebeke bestaat vooral uit een afvaarding van de verschillende jeugdverenigingen (Chiro, KAJ, KLJ en het jeugdhuis). Daarnaast zijn de schepenen van jeugd en vertegenwoordigers van de politieke partijen (meestal van de jongerenafdeling) ook geregeld aanwezig.

De Jeugdraad komt 3 à 4 maal per jaar samen in het jeugdhuis. Zij geven advies rond verschillende thema’s en nemen hun taak als kritische blik naar het beleid met verve op. Daarnaast is de Jeugdraad ook de ondersteunen van de dag van de jeugdbeweging.

Verslagen van de Jeugdraad

Leden van de Jeugdraad:

  • Koen Meersseman: schepen van jeugd
  • Thomas Saelen: jeugdconsulent, secretaris
  • Vertegenwoordigers van de jeugdverenigingen: chiro Zonnezee (Zonnebeke), Chiro Martinus (Beselare), Chiro Kiekeboe (Passendale), KLJ Beseveld (Beselare & Geluveld), KLJ Passendale, Jeugdhuis De Moane (Zonnebeke)

Ook als je geen lid bent van een jeugdbeweging ben je welkom op onze vergaderingen of om actief deel te nemen in de Jeugdraad! Wij zijn nog op zoek naar enkele nieuwe leden die niet aan een jeugdvereniging gebonden zijn en die de stem kunnen laten horen van de jongeren buiten de verenigingen.

Interesse in de Jeugdraad, wil je extra informatie of er onmiddellijk invliegen? Stuur gerust een mail naar jeugd@zonnebeke.be!