Bibliotheek


Logo BibBerten Pilstraat 5
8980 Zonnebeke

T 051 77 01 58

bibliotheek@zonnebeke.be
Blog
Op onze website blijf je op de hoogte van het reilen en zeilen van de bibliotheek!
Volg ons ook op Facebook!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Contactpersonen

Uitleenposten Ontlenen KLAPZ! Reglementen Openingsuren en sluitingsdagen

Contactpersonen:

Bibliothecaris Bart Verschaeve bart.verschaeve@zonnebeke.be
Bibliotheekdeskundige Sonja Hauspie sonja.hauspie@zonnebeke.be 
Bibliotheekmedewerker Colson Patrick  
Administratief assistent Anne-Marie Busschaert  

Administratief assistent

Nele Deman  

Top

Uitleenposten:

In de deelgemeenten zijn de uitleenposten vervangen door een schoolbibliotheek en een bibliotheek-aan-huis voor minder mobiele mensen. Meer info krijg je in de hoofdbibliotheek.

Top

Ontlenen:

Inschrijven in de bibliotheek is gratis. De uitleentermijn voor boeken, tijdschriften en strips bedraagt vier weken en kan één keer gratis en één keer betalend worden verlengd. De uitleentermijn voor audiovisuele materialen (CD's, DVD's en DC-roms) bedraagt eveneens vier weken maar kan niet worden verlengd. Voor te laat teruggebrachte materialen betaal je €0,10 per materiaal per dag.

Zoeken en verlengen van boeken, CD's en DVD's kun je op onze online webcatalogus via jouw 'Mijn Bibliotheek-account'. Hier vind je meer uitleg over hoe je zo'n account aanmaakt. Je kan ook het onderstaande demofilmpje bekijken! Wie online verlengt, krijgt een overzicht van alle objecten die hij/zij nog in leen heeft evenals de (nieuwe) uitleendata.

Enkele hulpmiddeltjes:

  • Demofilmpje: hoe maak ik een 'Mijn Bibliotheek-account' aan?
  • Demofilmpje: hoe koppel ik het lidmaatschap van een gezinslid of mijn lidmaatschap van een andere bib aan mijn bestaande 'Mijn Bibliotheek-account'?
  • Demofilmpje: hoe reserveer ik boeken, dvd's...?
  • Demofilmpje: hoe maak ik het mezelf makkelijk wanneer ik mijn verlanglijstje van e-boeken die ik wil uitlenen in de Letterschuur wil opmaken en aan de bib bezorgen?

Top

KLAPZ!:

KLAPZ!

is het vertel- en verhalenproject van Zonnebeke en buurgemeente Langemark-Poelkapelle. Sedert 2009 biedt het een podium aan vertellers op aparte en gezellige locaties binnen beide gemeenten. Aan de basis liggen de verhalentradities van beide gemeenten – de één over heksen, de ander over roversbendes. KLAPZ! geeft er nu een eigentijdse en eigenzinnige draai aan. Het programma verschilt van jaar tot   jaar. Vaste waarde zijn er de donderdagse vertelavonden in juli. Daarnaast was er al een vertelfestival, diverse edities van Zwervende Verhalen, Vertelpieten aan Huis en Verhalen op het Kerkhof.

Facebookpagina KLAPZ!

Contactpersonen:

Bibliotheek De Letterschuur Sonja Hauspie

sonja.hauspie@zonnebeke.be

Dienst Cultuur Langemark   cultuur@langemark-poelkapelle.be

Top

Reglementen:

 

Top

Openingsuren

 

Bekendmaking Berten Pilstraat 5, 8980 Zonnebeke