Planadvies duurzaam bouwen (Provinciaal)

Scroll naar

Wil je renoveren of plan je een volledige nieuwbouw? De provincie West-Vlaanderen biedt een persoonlijk en deskundig advies op basis van jouw plan/situatie waarin het nut van duurzaam bouwen centraal staat. Het advies is objectief en onafhankelijk.

De provincie West-Vlaanderen doet voor het bouwadvies beroep op de kennis en expertise van BAS. Deze organisatie geeft als onafhankelijke vzw advies aan diverse doelgroepen en geldt als de West-Vlaamse referentie voor duurzaam wonen en bouwen.

De vorm van advies is afhankelijk van je situatie: heb je een bestaande woning? Aan de hand van je energieverbruik wordt een prioriteitenlijst opgesteld met energiezuinige ingrepen voor een duurzame woning. Heb je een bouwplan? Je plan krijgt dan een screening met aandacht voor inplanting en oriëntatie, isolatie, ventilatie, duurzame materialen en energiezuinige technieken. Je krijgt ook steeds een verslag van het advies.

Inhoudelijk kan het bouwadvies verschillende zaken omvatten:

  • Screening van bouwplannen.
  • Uitleg bij de energiefactuur.
  • Advies rond warmtepomp, zonneboiler en fotovoltaïsche zonnepanelen.
  • Wegwijs maken in premiestelsels voor energiezuinig en duurzaam bouwen.
  • enz...

Dankzij de steun van de Provincie West-Vlaanderen betaal je slechts €50 voor advies bij je thuis of €25 voor advies op kantoor in Veurne. Door de tussenkomst van sommige gemeenten is het advies soms nog goedkoper.

Aanvraag

Contactpersoon:

Administratief medewerker woondienst Lieven Vandewiele T 051 48 00 63
lieven.vandewiele@zonnebeke.be

 

Tips

Indien je werkt met een (ver)bouwplan, vraag dan advies aan als er een voorontwerp is.