Annulatie zitdag belastingdienst (19 mei)

In de huidige context van het coronavirus wil de FOD Financiën vooral de veiligheid van de belastingplichtigen, ons personeel en zijn medewerkers garanderen.

Daarom heeft de FOD Financiën besloten om dit jaar alle sessies voor hulp bij het invullen van de aangifte in de personenbelasting te annuleren, bijgevolg ook de zitdag die bij ons in Zonnebeke op 19 mei gepland stond.

De FOD Financiën blijft zijn dienstverlening en het goede verloop van de indiening van de aangiften verzekeren.

  • Veel belastingplichtigen zullen een ‘voorstel van vereenvoudigde aangifte’ ontvangen en zullen niets moeten doen als hun gegevens juist en volledig zijn.
  • Zoals gebruikelijk zullen belastingplichtigen hun aangiften kunnen indienen (of hun voorstel van vereenvoudigde aangifte kunnen wijzigen) via Tax-on-web.

Hulp bij het invullen van de aangiften zal gebeuren via telefonische afspraken. Je kan een afspraak krijgen door te bellen naar het nummer dat op de envelop van jouw aangifte staat. Vervolgens ontvang je na het invullen een brief met een samenvatting van de gegevens, die je per post of via Tax-on-web kan bevestigen.

Meer info? FOD Financiën, 02 575 56 66

UW BELASTINGAANGIFTE INVULLEN?


DE FOD FINANCIËN MAAKT HET U GEMAKKELIJK!


Uw aangifte via Tax-on-web (MyMinfin): simpel en snel!

Uw aangifte (grotendeels vooraf ingevuld) of uw voorstel van vereenvoudigde aangifte zal beschikbaar zijn in Tax-on-web (MyMinfin) vanaf begin mei.

Hoe krijgt u toegang tot uw aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte? Ga naar MyMinfin en meld u aan met itsme®, of met uw identiteitskaart, de pincode en een kaartlezer.

U krijgt een voorstel van vereenvoudigde aangifte?

Uw gegevens zijn juist en volledig? U moet niets doen. U zult automatisch uw aanslagbiljet (belastingberekening) ontvangen.

Uw gegevens zijn onjuist of onvolledig? U moet ze corrigeren, hetzij in Tax-on-web (via MyMinfin), hetzij via het papieren antwoordformulier.

Meer informatie? Hulp nodig?

Vind het antwoord op uw vraag:

Laat uw aangifte invullen door de experten van de FOD Financiën:

  • Bel naar het nummer dat op de envelop van uw aangifte staat zodra u die ontvangt.
  • U krijgt een afspraak om uw aangifte te laten invullen per telefoon.
  • Na het invullen per telefoon, ontvangt u per post een document met de meegedeelde gegevens. U moet dat document ondertekenen en terugsturen. U zult de indiening van uw aangifte ook kunnen afronden via Tax-on-web (MyMinfin).

Om uw veiligheid te garanderen in de huidige context van het coronavirus zijn alle sessies voor hulp bij het invullen van de aangiften geannuleerd, zowel in de kantoren van de FOD Financiën als in de gemeenten.

Ontvang uw documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox

Maak het uzelf gemakkelijk en ontvang uw documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox, de digitale en beveiligde ‘brievenbus’ van de overheid.

Activeer uw eBox op doemaardigitaal.be! U krijgt dan een melding (bv. een e-mail) zodra er een nieuw document beschikbaar is.