Bibliotheek wordt omgetoverd in een sprookjeswereld

Zonnebeke — Op 27 juni is het feest in bibliotheek De Letterschuur in Zonnebeke. Onze jongste inwoners worden ondergedompeld in een ware sprookjeswereld. Tegelijk vallen er drie kinderen uit de regio in de prijzen voor hun eigen ontworpen kaftpapier.

Boekenfeest in Sprookjesland

Samen met zes andere bibliotheken uit de regio viert De Letterschuur het einde van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen en dat in een heus sprookjesthema. De kinderen ontmoeten jeugdauteurs Sylvia Vanden Heede, Marijke Umans en Mathilde Masters of volgen een workshop bij illustratoren Sassafras De Bruyn en Inge Rylant. Daarbovenop kunnen ze verdwalen in een sprookjeswandeling samen met de Kleine Prins, Klein Duimpje en Roodkapje. Het feest is helemaal gratis. Wie langskomt in een sprookjesoutfit krijgt er een leuke verrassing bovenop. Je kan je inschrijven via de website van bibliotheek De Letterschuur.

Prijsuitreiking ‘Ontwerp je eigen kaftpapier’

Tijdens het Boekenfeest worden ook de winnaars bekend gemaakt van de wedstrijd ‘Ontwerp je eigen kaftpapier’. De bibliotheken uit de regio kregen wel 114 inzendingen binnen. Tien tekeningen haalden de preselectie van de jury. Daarna werd de ultieme favoriet gekozen door het publiek via een online stemming. De drie winnaars winnen hun eigen kaftpapier dat gebruikt zal worden op de Boekenkaftdagen in september in de verschillende bibliotheken. Als extraatje winnen ze een workshop ‘illustratie’ voor heel hun klas.

Meer info? Bibliotheek De Letterschuur, 051 77 01 58, bibliotheek@zonnebeke.be