De Zonnebeekse Heemvrienden V.Z.W. zet de jeugd aan het werk!

Volgend jaar op 23 april gaat de erfgoeddag over het thema zorg. De Zonnebeekse Heemvrienden hebben besloten om daar op een originele manier op in te spelen. We organiseren geen tentoonstelling of ergens een opendeurdag met publiek, maar we richten ons rechtstreeks tot de leerlingen van het zesde leerjaar. We dagen jullie namelijk uit om een stukje te schrijven dat zeker volgende drie elementen moet bevatten:

  • een band met Groot-Zonnebeke
  • het onderwerp moet met zorg te maken hebben
  • er moet wat geschiedenis aan verbonden zijn

Een voor de hand liggend voorbeeld is natuurlijk de zorg voor een (over)grootouder met daaraan gekoppeld een interview over hoe dit vroeger in zijn werk ging. Dit kan een uitstekend onderwerp met een boeiend verhaal zijn, maar het begrip zorg is natuurlijk ook veel breder te interpreteren. Denk even aan zorg voor een lievelingsdier, voor een collectie voorwerpen, enz… zolang de drie elementen er maar in voorkomen.

Wat valt er te verdienen?
De beste werkjes bundelen we in een afzonderlijke en extra uitgave van ons tijdschrift Het Zonneheem, dat zal verschijnen rond 23 april 2017. Iedereen die een werkje ingediend heeft krijgt zo’n boekje en de beste werkjes belonen we bovendien met een boekenbon.

Opgelet, jullie kunnen de werkjes ten laatste indienen op vrijdag 18 maart 2017!

Indien je dit aandurft, dan kun je het volledig reglement met alle nodige details terugvinden op de website van de Zonnebeekse Heemvrienden of afhalen in het documentatiecentrum, de vroegere pastorie bij de kerk van Zonnebeke. Daar kun je iedere woensdagnamiddag terecht van 13:00 uur tot 16:30 uur en iedere tweede en vierde zaterdag van de maand, van 10:30 uur tot 11:30 uur.

 

Met vriendelijke groeten van de Zonnebeekse Heemvrienden