De Zonnebon, vanaf oktober te koop via www.zonnebon.be

De gemeentelijke geschenkbon van Zonnebeke, de Zonnebon, is een leuk geschenk omdat je er simpelweg veel producten van eigen bodem mee kan kopen. Veel eigenheid in een kleine verpakking!

Een traktatie op café of een extra dessertje op restaurant? Je kan onze bon gebruiken bij een zestal horecazaken. Niet origineel zeg je? Wat dacht je van een carwashbeurt voor je wagen of een fotoshoot met het gezin? Ook dát is mogelijk met de Zonnebon!

afficheVanaf oktober wordt de bon online verkocht via www.zonnebon.be. Je ontvangt de bon snel en makkelijk in je mailbox. Wie de bon graag in geschenkverpakking wenst of hulp wenst bij het online bestellen, kan hiervoor nog steeds terecht bij het onthaal van het gemeentehuis.

De digitale Zonnebon werkt volgens een gebruiksvriendelijk systeem voor zowel handelaar als consument. Inwoners hoeven zich niet meer te verplaatsen en kunnen letterlijk vanuit hun zetel de bon bestellen. Bovendien zal het verwerken van de gespendeerde bonnen sneller en eenvoudiger verlopen.

Er wordt gewerkt aan de hand van een QR-code. De handelaars scannen je bon en het te betalen bedrag wordt automatisch afgetrokken. De leuke extra aan deze nieuwe bon is dus dat je hem niet meer in één keer moet spenderen, het resterende bedrag blijft er namelijk op staan. Als je de code met je eigen toestel scant, kan je kijken hoeveel je bon nog waard is.

De Zonnebon is te koop voor 5, 10, 20 of 50 euro en wordt op dit moment, in z’n klassieke vorm, al bij 90 handelaars aanvaard. Zowel de reeds geregistreerde als de niet-geregistreerde handelaars zullen nog een uitgebreide informatiebrief ontvangen over dit nieuwe project en worden, indien gewenst, begeleid bij deze digitale omschakeling. Deze is volledig gratis voor hen.

In april besliste de gemeenteraad om aan elk gezin een Zonnebon te schenken naar aanleiding van de coronacrisis. Ook deze bonnen zullen al in hun nieuwe jasje zitten en mag je daarom verwachten begin oktober.

De Zonnebon, het beste van bij ons, in één bon. Vanaf oktober digitaal beschikbaar op www.zonnebon.be.