De jeugdraad zoekt een nieuwe voorzitter

De jeugdraad is op zoek naar een nieuwe voorzitter. Ben je geïnteresseerd in wat er in Zonnebeke leeft vóór en dóór de jongeren? Dan ben jij misschien wel de geknipte persoon! We zoeken iemand die immers keiveel goesting heeft om de belangen van de jeugd in Zonnebeke te verdedigen.

Jeugdraad?
De jeugdraad geeft advies aan het gemeentebestuur over alles wat kinderen, jongeren en het jeugdwerk aanbelangt. De raad is de officiële spreekbuis voor kinderen en jongeren bij het gemeentebestuur.

Wie zit in de jeugdraad?
Uit mensen die ‘jeugd’ ademen. In Zonnebeke zijn dat leden uit de verschillende jeugdverenigingen: Chiro Beselare (Martinus), Chiro Zonnebeke (Zonnezee), Chiro Passendale (Kiekeboe), KLJ Beseveld (Geluveld en Beselare), KLJ Passendale en Jeugdhuis De Moane. Deze leuke bende wordt aangevuld met de schepen van jeugd en jeugdconsulent Thomas van de gemeente.

Wat doet de jeugdraad zoal?
De jeugdraad geeft advies. Op vraag van de gemeente of op eigen initiatief. Het advies kan gaan over werkelijk alles wat met kinderen, jongeren en jeugdwerk te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan subsidies, reglementen, fuifruimtes, skate-infrastructuur, speelbossen, jeugdhuizen, fietspaden, aanplakborden, speelruimte, mobiliteit en zo veel meer. De jeugdraad kan door haar advies het beleid en de keuzes van het gemeentebestuur beïnvloeden.

Wanneer spreekt de jeugdraad af?
De jeugdraad komt ongeveer elke 3 maanden samen. Op deze vergadering bespreken we een vastgelegde agenda en de bijkomende punten vanuit de jeugdverenigingen. Ook organiseert de jeugdraad, in samenwerking met de jeugddienst, de dag van de jeugdbeweging.

Wanneer kan ik voorzitter worden?
? Je bent een inwoner van groot-Zonnebeke en bent minimum 18 en maximum 25 jaar oud.
? Je hebt interesse, ervaring of kennis van het brede jeugdwerk.
? Je kan je geregeld vrijmaken voor een overleg met de jeugddienst en/of schepen van jeugd.
? Je hebt een duidelijke visie voor ogen en wil het lokale jeugdbeleid mee vorm geven.
? Je probeert de jeugdraad aantrekkelijk en aangenaam te maken.
? Je hebt een luisterend oor voor alle jeugd, maar durft ook op tafel te slaan indien nodig.
? Je bent een trekker en kan anderen enthousiast maken.
? Je zit vol met gekke en wilde ideeën.

Voel jij je geroepen?
Stuur dan een mailtje naar jeugd@zonnebeke.be voor 31 januari 2019. Geef hierin kort weer wat je relatie is met het jeugdwerk, wat je motivatie is om je kandidaat te stellen en de reden(en) waarom jij een geschikte voorzitter zou zijn. De kandidaten worden uitgenodigd voor de jeugdraad van februari. Indien nodig kan de jeugdraad beslissen om één of meerdere kandidaten uit te nodigen voor een gesprek. Het voorzitterschap start dan in maart 2019.

Voor meer info:
jeugd@zonnebeke.be of 051 48 00 64 of via
Facebookpagina ‘jeugddienst Zonnebeke’.