Gezocht: zwerfvuilopriumers

Zeg nee tegen zwerfvuil en ja tegen een mooie buurt! Onderhoud je favoriete plaats en overtuig je buren, vrienden, vereniging of school om mee te doen. Want zwerfvuil is een zaak van ons allemaal. De nieuwe website www.mooimakers.be brengt alle zwerfvuilvrijwilligers in kaart. Je vindt er tal van initiatieven die de Vlaamse overheid neemt in de strijd  tegen zwerfvuil en sluikstort.

Wil jij ook een handje toesteken om je buurt proper te maken? Registreer je via www.mooimakers.be/ actiekaart en kies een traject of een plaats die je  eenmalig of langdurig wil opruimen. Dat kan gaan om je straat, een buurt, een speelplein… Je ontvangt een opruimpakket (handschoenen, grijper, fluojasje en vuilzakken) en de milieudienst laat weten waar je terecht kan met het verzamelde afval.

Heb je jou eerder al geregistreerd en wil je nog steeds opruimen, ga dan zeker eens kijken op de  nieuwe website en vernieuw je opruimengagement. Dat is nodig, want de claims van de oude;claimkaart kunnen we niet automatisch overzetten.  Heb je hierover nog vragen, stuur dan een mailtje naar berdieke.ooms@mirom.be.