Herstellingswerken in de Statiestraat in Passendale vanaf 9 augustus

 • Aard van de werken:  structurele herstellingswerken aan de rijweg. Meer specifiek het uitbreken en vervangen van slechte betonplaten in de rijweg, herstellen van het kruispunt met de Oude Moorsledestraat, het vernieuwen van de veiligheidsstrook, voegvullingen aanbrengen...
 • Vermoedelijke startdatum: 9 augustus
 • Vermoedelijke einddatum: 15 oktober
 • Hinder: grote hinder.
  • De rijweg wordt zoveel mogelijk kant per kant aangepakt, tenzij dit om technische of praktische redenen niet anders kan. Tijdens de herstellingswerken aan het kruispunt Statiestraat-Oude Moorsledestraat is er geen verkeer mogelijk tussen beide straten. De inwoners van de Oude Moorsledestaat, Bouckhof-Zuid, Brouckhof-Oost, nummers 29 tot 39 en 42 tot 64 en Sint-Omaarsfontein zullen het centrum van Passendale kunnen bereiken via Brouckhof-Oost en de Kraaiveldstraat. De paaltjes in Brouckhof-Oost zullen hiervoor tijdelijk verwijderd worden.
  • Er is geen doorgaand verkeer mogelijk van Passendale naar Moorslede en omgekeerd. De rijweg wordt fysiek afgesloten ter hoogte van de gemeentegrens. Er wordt een omleiding voorzien via de Dadizelestraat en Iepersestraat in Moorslede en de Moorsledestraat naar de Broodseinde in Zonnebeke en verder via de N303 Passendalestraat naar Passendale.

Omleiding

 • Bereikbaarheid/toegankelijkheid: de inwoners en lokale handelszaken zullen steeds bereikbaar blijven, wel met enige hinder. Er geldt een parkeerverbod in de hele straat. Tijdens de werkuren kan je je auto niet in de straat of voor je huis parkeren zodat de auto de werken niet hindert en we mogelijke schade aan de auto's kunnen vermijden. Je kan je auto uiteraard wel op je eigen oprit of in de garage zetten.
 • Busregeling van De Lijn: de Lijnbus nr. 94 (Roeselare - Ieper) rijdt tijdens de werken niet via de Statiestraat. Hierdoor worden de bushaltes ‘Passendale wasserij’ in de Statiestraat en ‘station – garage Dessein – klooster’ in de Stationsstraat in Moorslede tijdelijk niet bediend. De bus pikt alle reizigers op aan Passendaleplaats. De bussen rijden vanaf Broodseinde naar Passendale en terug naar Broodseinde om via de voorziene omleiding naar Moorslede en Roeselare te rijden. Controleer ook regelmatig de infoberichten aan de bushaltes voor de laatste updates in verband met de dienstregeling van de Lijn.
 • Postbedeling en afvalophaling: dit blijft verder lopen volgens de normale regeling, wel met ernstige hinder.

 

Volg hier alle updates.

Meer info?

Dienst openbare werken, 051 68 03 87, openbare.werken@zonnebeke.be