Oproep vrijwilligers ter ondersteuning van de scholen

Vanuit de federale overheid werd beslist dat scholen opnieuw les mogen geven aan kinderen uit het eerste, tweede en zesde schooljaar. Naast deze kerntaak is het ook de verwachting dat het onderwijs, voor de overige leerjaren, noodopvang blijft voorzien. Om deze moeilijke opdracht te kunnen bolwerken voorzien we vanuit de gemeente ondersteuning aan de hand van vrijwilligers.

Schrijf je hier in als vrijwilliger!

 

Als vrijwilliger sta je mee in voor de ondersteuning van de opvang. Je komt hierbij in contact met de kinderen en helpt in overleg met de school en de leerkrachten om de nodige hulp te bieden bij de preteaching en ontspanningsmomenten.

Personen die onder Technische Werkloosheid vallen zijn ook zeker welkom en mogen bijkomstig ook vrijwilligersvergoeding ontvangen!

Voorwaarden:

  • Je hebt affiniteit of ervaring in sociaal-pedagogisch werk.
  • Je bent minimum 18 jaar, je bent niet ouder dan 65 jaar en je behoort niet tot een risicogroep.
  • Je bent bereid om minstens 1 halve dag per week in te staan om een groep van max. 14 kinderen te begeleiden (leeftijd varieert van 2,5 tot 12 jaar).
  • Je bent in het bezit van een uittreksel van het strafregister, model 2 (formulier 'model 596.2 minderjarigen' kan je via de dienst burgerzaken of via het E-loket bekomen).

Aanbod:

  • Vergoeding halve dag = 20 euro.
  • Vergoeding volle dag = 30 euro.

(Je mag max. 34 euro per dag of 1.388,40 euro per jaar verdienen op een statuut vrijwilligersvergoeding. Hou hier zelf rekening mee als je nog op andere plaatsen als vrijwilliger werkt onder deze vergoeding.)

Meer info? Het contact en de verdere afspraken/inplanning verlopen via de directies/secretariaten van de betreffende school.