Paasboodschap van het schepencollege

Beste inwoner van groot-Zonnebeke

Gisteren vierden we de hoogdag van Pasen, het feest van het licht en het leven. Ook voor andere gemeenschappen is dit een periode van bezinning en voor elke van ons is Pasen ongetwijfeld een moment van blij samenzijn. Voor velen onder ons viel er dit jaar een schaduw over dit feest. In tegenstelling tot andere jaren, konden we niet samen zijn met familie en vrienden. Kleinkinderen mochten geen paaseitjes rapen bij hun grootouders. In gedachten waren we bij diegenen die door het coronavirus getroffen waren en bij alle zorgenden die vaak hun eigen gezondheid wagen om anderen te helpen om weer gezond te worden.

Onze gemeente doet het tot nu goed, zeker als we in de media lezen hoeveel slachtoffers het virus maakt. Dat heeft ongetwijfeld te maken met de vaststelling dat de overgrote meerderheid van onze inwoners zich aan de maatregelen houdt.

Gelukkig is er nog altijd de telefoon, kaartjes en brieven, Whatsapp, Facebook, Zoom of andere apps om bij te praten, om een geruststellend woord te horen, om ons verbonden te voelen met elkaar.

Als gemeentebestuur doen we er alles aan om jullie goed te informeren over wat mag en wat niet mag, over wat kan en wat niet kan. Wie een zorgvraag heeft, vindt op onze website of op onze FB-pagina alle nuttige informatie. Onze telefoonnummers en e-mailadressen zijn bekend. Wij zijn er voor jullie.

Wij denken nu reeds aan hoe we onze lokale economie, onze inwoners kunnen steunen na deze coronatijd. We communiceerden al over de Zonnebonnen die we voor elk van onze inwoners voorzien, maar er komen uiteraard nog meer maatregelen en voorstellen om het loonverlies een beetje op te vangen.

Samen met jullie hopen we dat de maatregelen langzaam maar zeker zullen versoepelen. Dat we elkaar weer ongedwongen zullen mogen ontmoeten, een terrasje doen, een koffietje drinken, samen BBQ’en. We kijken uit naar de dag dat onze kinderen weer naar school mogen, dat vriendjes weer mogen komen spelen, dat we onze ouderen weer mogen bezoeken in de woonzorgcentra en dat we allemaal onze gewone dagtaak weer mogen opnemen.

De enige mogelijkheid om dat moment zo snel mogelijk naar ons toe te halen, is om de coronamaatregelen zo goed mogelijk na te leven. Samen komen we hier doorheen. Samen vormen we een zorgende gemeenschap.

Vriendelijke groet

Dirk Sioen – Ingrid Vandepitte – Koen Meersseman – Joachim Jonckheere – Jan Vandoolaeghe – Sabine Vanderhaeghen.