Poëziewandeling - Mijmeringen onderweg

banner po?zieweek

Lees en beleef poëzie van eigen bodem langs twee verschillende wandellussen in Zonnebeke. Ga op stap door de prachtige natuur in het Kasteelpark en het Polygoonbos en laat je verwonderen door de gedichten. Langs dertien haltes vind je een gedicht van een inwoner uit eigen gemeente.

Gedichtendag

Op Gedichtendag, donderdag 28 januari 2021, start de negende editie van de Poëzieweek. Naar aanleiding hiervan trakteert de vrijetijdsdienst iedereen op een poëziewandeling doorheen het Kasteelpark en het Polygoonbos met talent van eigen bodem.

Enkele weken geleden deed de vrijetijdsdienst een oproep naar lokaal, dichterlijk talent. Inwoners konden korte Nederlandstalige gedichten insturen. Er zullen zo’n vijftiental gedichten langs de twee parcours te zien zijn.

Wandeling

Kies voor een korte wandeling van ongeveer 2,5 kilometer doorheen het Kasteelpark of de langere wandeling van ongeveer 7 kilometer vanuit het Kasteelpark naar het Polygoonbos en ontdek zes of dertien haltes met gedichten. Voor elk wat wils. De wandelingen starten op het binnenplein tussen het museum en de bibliotheek en zijn bewegwijzerd. Via de QR code aan de zijkant van de bibliotheek kan je de wandelroutes downloaden.

Coronaproof
  • Blijf op een veilige afstand van anderen tijdens de wandeltocht en aan de haltes met de gedichten.
  • Toon op je route respect voor de natuur, landbouw, eigendommen en andere wandelaars.
  • Volg de adviezen van de lokale, regionale en federale overheid wat betreft de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.
Praktisch
  • Tussen 28 januari en 28 februari 2021.
  • Startpunt: binnenplein bibliotheek De Letterschuur, Zonnebeke (Berten Pilstraat 5 8980 Zonnebeke).
  • De wandelroutes zijn bewegwijzerd en zal je ook kunnen downloaden aan het startpunt van de wandeling of via deze linken:

Meer info? Dienst cultuur, 051 68 03 85, cultuur@zonnebeke.be