Programma 10 & 11 november

Op 10 en 11 november herdenken we in onze gemeente elk jaar de bevrijding van Passendale en het einde van de Eerste Wereldoorlog. De verschillende ceremonies brengen een eerbetoon aan alle slachtoffers.

Fakkeltocht met concert in Passendale - 10 november
Op 10 november  herdenken we in onze gemeente met de ‘Passchendaele Ceremony’ het einde van de slag bij Passendale en alle slachtoffers. De ceremonie start om 18 uur met een ingetogen reflectie bij het Crest Farm Canadian Memorial, gevolgd door een fakkeltocht langs de Canadalaan. De optocht volgt het traject van de bloedige laatste honderd meter van de aanval en eindigt aan de kerk van Passendale. De plechtigheid wordt afgesloten met een gratis openluchtreceptie en een concert in de kerk.

Info en organisatie: Memorial Museum Passchendaele 1917 - info@passchendaele.be - www.passchendaele.be

Wapenstilstand - 11 november

  • 10 uur: misviering in de kerk van Zandvoorde met kransneerlegging
  • 14 uur: Black Watch Corner Ceremony – Scottish Armistice Day in Flanders, Oude Kortrijstraat, hoek Doelbos
    Op 11 november 1914 speelde het 1st Batalion van het Black Watch Regiment een cruciale rol bij de redding van de Ieperboog. Naar aanleiding hiervan organiseert Field Marshal Haig’s Own Pipes & Drums in samenwerking met de Black Watch Association, de Gemeente Zonnebeke en het MMP1917 een eenvoudige plechtigheid aan het Black Watch monument.
  • 15.30 uur: Herdenkingsplechtigheid CWGC Tyne Cot Cemetery
    Op Wapenstilstand herdenkt de West Yorkshire Police Band alle gesneuvelde politiemensen op CWGC Tyne Cot Cemetery. 124 van hen kwamen om in de Eerste Wereldoorlog. 36 werden begraven in België en 5 worden herdacht op het Tyne Cot Memorial.
    Van zaterdag 9 november t.e.m. maandag 11 november bieden de vrijwilligers van het GPS1917 vzw en het MMP1917 gratis koffie aan op de parking van CWGC Tyne Cot Cemetery.

Meer info? MMP1917, info@passchendaele.be of 051 77 04 41.

Verkeershinder

De ceremonie in Passendale op 10 november en de herdenking op Tyne Cot Cemetery zorgen voor lichte verkeershinder in het centrum van Passendale en in de zone rondom Tyne Cot Cemetery. Bekijk dus zeker de tijdelijke verkeersreglementen.