Samen naar een riviercontract voor de Heulebeek

Veel rivieren in Vlaanderen zorgden in het verleden al voor overstromingen. Dat geldt ook voor de Heulebeek. Gelukkig is er de laatste jaren al veel gebeurd om het overstromingsrisico te verminderen. Maar hoe is het nu eigenlijk gesteld met het overstromingsrisico in Zonnebeke, Kortrijk, Kuurne, Ledegem, Moorslede en Wevelgem? En zijn we klaar voor de toekomst?

Samen kunnen we meer

Op 6 februari 2020 beslisten het gemeentebestuur van Kortrijk, Kuurne, Ledegem, Moorslede, Wevelgem en Zonnebeke, Leiedal, de West-Vlaamse Intercommunale, Departement Landbouw & Visserij, Natuur.Koepel Zuid-West-Vlaanderen en de provincie West-Vlaanderen om zich te engageren om maatregelen te zoeken om het overstromingsrisico te verminderen.

Omdat maatregelen en oplossingen moeten gedragen worden door iedereen, startte de Vlaamse Milieumaatschappij een project om ook burgers, bedrijven, verenigingen… te betrekken.

Wat kan je precies doen?

  • Vul de test voor jezelf in op heulebeek.riviercontract.be en leer het overstromingsrisico voor jouw adres kennen.
  • Deel online, bediscussieer en steun ideeën en oplossingen tot 10 mei op hun website.
  • Neem deel aan het Heulebeekforum op woensdag 4 maart, van 19.30 tot 23 uur, in De Linie, Ieperstraat 52b, 8890 Moorslede.
  • Kom begin 2021 naar het feestelijk slotevent waar de beste ideeën worden voorgesteld.

Riviercontract

Op het einde van het traject leggen we de engagementen van alle betrokkenen vast in een riviercontract voor de Heulebeek. Dat vormt dan de komende jaren de rode draad voor de uitvoering van concrete oplossingen, zodat we vooral van het water kunnen genieten.

Meer info?

Surf naar heulebeek.riviercontract.be. Daar vind je alle informatie en nieuws over het project. Via de website kan je je inschrijven of deelnemen aan de verschillende stappen van het project.