Veiligheids- en verkeersplan 31 juli Centrum Zonnebeke

Op 30 en 31 juli organiseert de Britse overheid grote herdenkingsplechtigheden om ‘100 jaar Slag bij Passendale’ te herdenken. De herdenking start op zondagavond 30 juli in Ieper met een Last Post onder de CWGC Menenpoort en een live event met optredens en projectie op de Ieperse Lakenhalle. Op 31 juli trekt het hele event naar Zonnebeke. De focus wordt verlegd naar de 12.000 grafstenen en 35.000 namen op Tyne Cot Cemetery.

Voor deze plechtigheid deelt de Britse overheid 4.000 gratis tickets uit aan nakomelingen aan de hand van een publieke registratie. Het MMP 1917 en de gemeente Zonnebeke bieden een alternatief programma aan voor wie geen ticket kan bemachtigen voor de plechtigheid op Tyne Cot Cemetery. Het programma van het museum bestaat uit een dawn walk, een picknick en een live uitzending van de plechtigheid op Tyne Cot Cemetery. Inschrijven voor dit programma kan vanaf eind mei via www.passchendaele2017.org. Opgelet, de plaatsen zijn beperkt!

Veiligheids- en verkeersplan
De plechtigheid zelf zal gepaard gaan met heel wat veiligheids- en verkeersmaatregelen. Elke inwoner van Zonnebeke zal eind mei/begin juni een brochure in de bus krijgen met meer informatie over dit evenement. Je krijgt een overzicht van wat er die dag allemaal te doen is, waar en hoe je de plechtigheid kan bijwonen en welke verkeersgevolgen het evenement met zich zal meebrengen.

[Lokale Politie Zonnebeke | T 051 77 90 90 | Memorial Museum Passchendaele 1917 | T 051 77 04 41]