Zonnebeke kleurt opnieuw roze in oktober

Roze zonnestraaltjes
Het Centrum voor Kankeropsporing (CvKO) nodigt vrouwen van 50 tot en met 69 jaar uit om tweejaarlijks deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek naar borstkanker. Een screeningsmammografie spoort afwijkingen in de borsten vroegtijdig op, nog voor er symptomen optreden. Door borstkanker in een vroeg stadium te ontdekken, vermijden we verwikkelingen en zwaardere behandelingen, en vergroot de kans op genezing. Tijdig opsporen is dus belangrijk.
Als Gezonde Gemeente Zonnebeke proberen we vrouwen zo goed mogelijk te informeren over het bevolkingsonderzoek naar borstkanker. We willen drempels verlagen en het onderwerp bespreekbaar maken, zodat vrouwen voldoende kennis hebben over het bevolkingsonderzoek borstkanker en zelf kunnen beslissen over hun deelname.

Tal van roze acties in oktober

Tijdens de internationale borstkankermaand voorziet Zonnebeke allerlei acties om het onderwerp onder de aandacht te brengen. We pimpen onze organisatie tijdelijk met roze accenten. De Naaimadammen vzw stikten een gigantisch roze XL-lint dat, als startschot van de campagne, aan de gevel van het gemeentehuis wordt bevestigd. Net zoals vorig jaar, kleuren opnieuw enkele publieke plaatsen in de gemeente roze bij zonsondergang. In de laatste week van oktober gaan we met z’n allen sporten in het roze en zetten we op die manier het thema in de kijker.

Zorgcentrum Sint-Jozef Zonnebeke en woonzorgcentrum Sint-Jozef Passendale gaan creatief aan de slag met het thema en zetten hun schouders mee onder de campagne.

Enkele lokale handelaars kleden hun etalage in het roze of versieren ze met een buste.

Op dinsdag 19 oktober om 19 uur in de bibliotheek De Letterschuur én op dinsdag 26 oktober om 19 uur in Welzijnsschakel ’t Zunnetje vindt een mammoboxsessie plaats. Met een gezonde hap en drankje bij de hand komen vrouwen, in een kleine groep, alles te weten over borstbewustzijn, borstkankeropsporing en zoveel meer. Welkom om mee aan tafel te schuiven.

In Zonnebeke liet 67,2% van de vrouwen van 50 tot en met 69 jaar zich preventief onderzoeken. We zijn als gemeente trots op dit cijfer. Met onze bijkomende inspanningen blijven we ernaar streven om dit gunstige cijfer te behouden en zelfs nog te verhogen in de toekomst. Op naar het streefcijfer van 75% deelname!

 

Groepsfoto

Fotoalbum                Naar de campagne

Meer info?

Sociale dienst, 051 48 01 10, socialedienst@zonnebeke.be, zonnebeke.be/zonnebekekleurtroze