Update werken Langemarkstraat en rotonde kerk

  • Op dit moment wordt het voetpad en de parkeerstrook aan de oneven kant aangelegd. Dit zal tegen eind deze week, 1 mei, gedaan zijn.
  • Morgen, 27 april, wordt het fietspad aan de even kant opgebroken. Men start vanaf de Albertstraat. Deze zal hierdoor tijdelijk (ongeveer 1 dag) afgesloten zijn van en naar de Langemarkstraat. Daarna wordt het fietspad en de rijweg verder opgebroken in de richting van de kerk tot aan de Maagdestraat. Vanaf woensdag 27 april zal er bijgevolg geen doorgaand verkeer meer mogelijk zijn vanaf de kerk richting Langemark en omgekeerd. Bewoners en plaatselijk verkeer kunnen wel nog tot aan hun woning of de handelszaken rijden. Dit zal, afhankelijk van de vordering van de werken, ofwel vanaf de kant van de kerk, ofwel vanaf de kant van de Albertstraat zijn.
  • Daarna worden de riooldeksels vernieuwd en wordt de fundering en de onderlaag aangelegd.
  • Vanaf 9 mei start de volgende fase tussen de Maagdestraat (inbegrepen) en de rotonde aan de kerk (inbegrepen). Vanaf dan is er ook geen doorgaand verkeer meer mogelijk in de Langemarkstraat en op de rotonde aan de kerk. Het verkeer wordt omgeleid via de Passendalestraat, Schipstraat, Albertstraat, IJzerweg en omgekeerd.
  • Het einde van de werken is voorzien voor eind mei/begin juni.
  • Er worden twee ophaalpunten voorzien voor restafval en PMD: op de hoek van de IJzerweg en de Langemarkstraat en op de hoek van de Maagdestraat en de Langemarkstraat.

Meer info? Dienst openbare werken, 051 68 03 87, openbare.werken@zonnebeke.be, zonnebeke.be