Tijdelijke tentoonstelling ‘Feniks, Huib Hoste en het modernisme in Zonnebeke’

vrijdag 31 juli » maandag 31 mei
Tentoonstelling

Laat je rondleiden door bouwmeester Huib Hoste in de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Zonnebeke. Hij vertelt het bijzondere verhaal van zijn unieke creaties in een doorgaans traditionele wederopbouw na de verwoesting van de Eerste Wereldoorlog.

De vernieuwende, modernistische opvatting van Hoste over de wederopbouw, viel in Zonnebeke niet bij iedereen in goede aarde. Zo werd zijn plan voor een nieuw gemeentehuis niet uitgevoerd en neemt pastoor Lammens een loopje met het interieur van de kerk. Dankzij de Virtual Reality ontdek je hoe het interieur van de kerk er volgens Hoste had moeten uitzien. Je leert er ook meer over zijn ontwerpen in de gemeente en regio.


In Groot-Zonnebeke (Zonnebeke, Passendale, Beselare, Geluveld en Zandvoorde) vertellen de informatiekubussen meer over de wederopbouw in die specifieke (deel)gemeente.


PRAKTISCHE INFO
Locatie:
OLV Kerk; Roeselarestraat 1; 8980 zonnebeke

Openingsuren:

De kerk is dagelijks toegankelijk van 9u-17u. Laatste toegang om 16u. Niet toegankelijk op zondag van 10u30-11u30.
De kerktoren + uitkijkpunt: dagelijks open van 9u tot 18u. Laatste toegang om 17u00. Jaarlijks gesloten van 16 december t.e.m. 31 januari.
Tarieven:

gratis

Deze tijdelijke tentoonstelling maakt deel uit van Feniks 2020. Dit project vertelt het opmerkelijke verhaal van de wederopbouw van de voormalige frontzone in de Westhoek na de totale vernielingen van de Eerste Wereldoorlog. Verschillende steden, gemeenten en musea zetten hun schouders onder een jaarprogramma van expo’s, evenementen en toeristische routes.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer?
Van vr 31 juli 2020 00:00 tot zo 15 november 2020 23:59
Waar?
O.L.V. Kerk Zonnebeke
Ieperstraat
8980 Zonnebeke
Prijs
Gratis
Organisatie
Memorial Museum Passchendaele 1917
Google maps