bezoek aan de kerktoren te Zonnebeke en de tentoonstelling 'Getekend landschap'

dinsdag 10 september
Begeleide uitstap of rondleiding

De Onze-Lieve-Vrouwe kerk in Zonnebeke is de eerste modernistische kerk die in Belgiƫ werd gebouwd na de Eerste Wereldoorlog. De kerk werd ontworpen door de bekende Brugse architect Huub Hoste. Om de toren met het panoramische uitzicht toegankelijk te maken, werkt Zonnebeke samen met het project Horizon 2025 van de Provincie West-Vlaanderen en Westtoer.
Technische ingrepen
Om de toren toegankelijk te maken werden er in de kerktoren de nodige werken uitgevoerd. Met nieuwe panoramische vensters, een nieuwe veilige spiltrap tot helemaal bovenaan en nieuwe vloeren krijgt de toren een eigentijdse inrichting. Vanaf april kunnen bezoekers genieten van het uitzicht over het unieke landschap in de regio.
Tentoonstelling
Op de tussenverdiepingen wordt een tentoonstelling voorzien met informatie over de geschiedenis van Zonnebeke. Het landschap is het centrale thema in de expositie. Ook de impact van de Eerste Wereldoorlog en de heropbouw van het tabula rasa-landschap speelt een belangrijke rol.
Tal van historische elementen zijn nog zichtbaar aanwezig in het landschap. Vanop het nieuwe uitkijkpunt hebben bezoekers aldus een uitzicht op de geschiedenis van de streek.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer?
dinsdag 10 september 2019 van 14:00 tot 17:00
Waar?
Onze-Lieve-Vrouwekerk
Ieperstraat
8980 Zonnebeke
Prijs
Gratis
Contact
ldc.allegro@menen.be
http://www.ldcallegro.be
Google maps