UiT in Zonnebeke UiT in Vlaanderen
118 activiteiten gevonden
 • Outsiderkunst - van te gek tot waanzinnig mooi

  woensdag 06 november - Bibliotheek De Letterschuur
  Lezing of congres
  Outsiderkunst is geen artistieke stroming maar een overkoepelende benaming voor kunst gemaakt in de marge. Dit werk is spontaan en authentiek, direct en krachtig en houdt weinig rekening met modes en traditie. De kwaliteit van deze kunst wordt vandaag erkend en is aanleiding tot debat in de kunstwereld. We bekijken de raakvlakken met de moderne hedendaagse kunst.
  Lees meer
 • Glühweintocht

  zondag 24 november - OC 't Gelevelt
  Wedstrijd meedoen
  Mooi parcours met veel natuur in een glooiend landschap flirtend met de Waalse grens. Veel onverharde wegen in een wandelparadijs. Gratis warme wijn of fruitsap. Inwisseling spaarkaart. Uitreiking geschenk verdienstelijke clubs. Aankomst vóór 17.00u.
  Lees meer
 • Natuurloop Zonnebeke

  zondag 15 december - Vbs De wijzer
  Wedstrijd meedoen
  Een loopwedstrijd over drie verschillende afstanden in de Zonnebeekse bossen en natuurgebieden.
  Lees meer
 • Park

  - kasteeldomein Zonnebeke
  Festival
  Park ‘16Park is de start van het Zonnebeekse kermisweekend. Traditiegetrouw vormen muziek en vuur het zaterdagavondprogramma.De Vuurmeesters, Drum en spirit, vuurkunstenaars en straatbands kleuren deze editie.Het park is de constante in het gebeuren
  Lees meer
 • Kids Kaas Quiz

  - De Oude Kaasmakerij
  7+
  Spel of quiz
  Trommel al je vriendjes en vriendinnetjes op of maak samen met je ouders of grootouders jacht op de kaasdief!Aan de hand van de 'kids-kaas-quiz' en gewapend met een balpen ga je op zoek naar 15 melkkitten. Die bevatten geen melk, maar wel 15 opdrachten. Los ze op en vind de kaasdief! Ontdek je de schuilplaats van de kaasdief, dan krijg je een mooie beloning en word je lid van de Kaasbrigade.
  Lees meer
 • Johan Verminnen - Tussen een glimlach en een traan

  - OC De Leege Platse
  Concert
  “ Tussen een glimlach en een traan “ mengt volslagen nieuwe liedjes met oerklassiekers, al dan niet in een opgefrist jasje. Naar goed gewoonte rijgt Verminnen dit alles aan elkaar met zijn typische humoristische en pakkende t
  Lees meer
 • bloemscikken

  - O.C. T'Zonnerad
  Eten en drinken
  paas stuk maken onder leiding van Martine Doolaeghe
  Lees meer
 • De Oude Kaasmakerij

  - De Oude Kaasmakerij
  6+
  Tentoonstelling
  In het Kaasmuseum in Passendale kan je kaasspelletjes spelen, filmpjes bekijken of overal op knopjes drukken. Koe Milky en muis Cheese vertellen je in een boekje waarom er gaatjes in kaas zitten, waarom je een koe twee keer per dag moet melken, welk land de meeste kazen heeft of je vindt er het recept voor de Koe-croque. Wedden dat je alleen nog kaas wilt eten als je uit dit leuke museum komt?
  Lees meer
 • Country & Line Dance

  - O.C. 't Zonnerad
  Wedstrijd meedoen
  Aan leren country en line dance voor iedereen met een gezonde teamspirit, voor iedereen toegankelijk.Alles word duidelijk en met geduld uitgelegd.
  Lees meer
 • Speurtocht "Mys(t)erie in het Polygoonbos" wandeling

  - Polygoonbos
  5+
  Fiets- of wandelroute
  Boswachter Eric zag vanmorgen tijdens zijn dagelijkse ronde een vos met een helrode snuit. Het leek wel bloed! De boswachter besluit op pad te gaan om uit te zoeken of er bosdieren gekwetst zijn. Help jij hem hierbij? Start: hoek Lotegatstraat en Lange Dreve. Je kan de zoektocht afhalen bij de toeristische dienst van Zonnebeke of bij BC De Palingbeek, Vaartstraat 7, Zillebeke
  Lees meer