UiT in Zonnebeke UiT in Vlaanderen
146 activiteiten gevonden
 • Commandobunker Zandvoorde

  - Commandobunker Zandvoorde
  Monument
  Deze intact bewaarde Duitse commandobunker is een unieke getuige van de Slag van de Ypers Salient. Hij biedt een goed beeld van de Duitse bunkerbouwkunst uit W.O.I.
  Lees meer
 • Weidebijart

  - Pollepelweide
  Spel of quiz
  Weidebijart is een koebeestig spel, met een informatief gedeelte en een spelgedeelte. In het eerste deel wordt informatie gegeven over koeien. Het tweede deel is een spel in twee ploegen. Het spel gaat door in de weide. Er wordt geweidebiljart door grote ballen met grote stokken in het doel van de tegenpartij te schieten. Bij elk doelpunt krijgen de ploegen een vraag over het informatieve gedeelte
  Lees meer
 • Tyne Cot Cemetery

  - Tyne Cot Cemetery
  Monument
  Tyne Cot Cemetery in Passendale is met zijn 11.956 grafstenen de grootste Britse militaire begraafplaats op het Europese vasteland. De begraafplaats wordt jaarlijks bezocht door bijna 200.000 bezoekers, waarmee het de bekendste oorlogssite is aan het hele westelijk front. De begraafplaats is doorlopend te bezichtigen. Het bezoekerscentrum is open van 10u-18u.
  Lees meer
 • Verjaardag feestjes : Spaarvarken zelf schilderen met acrylverf

  - atelier Terrac
  vier uw verjaardag in de atelier en schilder samen een spaarpotje. Er word ook gedacht aan snoepjes en pannenkoeken. max 8 kinderen .
  Lees meer
 • Polygon Wood Cemetery/Buttes New British Cemetery

  - Polygon Wood Cemetery/Buttes New British Cemetery
  Monument
  Deze twee begraafplaatsen in Zonnebeke vormen één geheel. Het kleine Polygon Wood Cemetery ontstond al tijdens WO I. De oorlogsomstandigheden gaven de begraafplaats een onregelmatig grondplan. Buttes New British Cemetery ligt in het verlengde van Polygon Wood Cemetery. Deze grotere begraafplaats werd pas na de Eerste Wereldoorlog aangelegd.
  Lees meer
 • Memorial Museum Passchendaele 1917

  - Memorial Museum Passchendaele 1917
  Tentoonstelling
  Het Memorial Museum Passchendaele 1917 brengt op een aangrijpende en aanschouwelijke manier het historische verhaal van de Eerste Wereldoorlog met bijzondere aandacht voor de Slag bij Passendale. Deze slag uit 1917 staat bekend als één van de gruwelijkste veldslagen uit de Eerste Wereldoorlog, met meer dan een half miljoen slachtoffers voor een terreinwinst van slechts acht kilometer. ...
  Lees meer