Klassiek! Beleven in de Westhoek

Zonnebeke slaat samen met de naburige gemeenten Heuvelland, Ieper, en Poperinge de handen in elkaar om vanaf het seizoen 2020-2021 een kwaliteitsvol aanbod klassieke muziek naar de Westhoek te brengen. Onder de noemer ‘Klassiek! Beleven in de Westhoek’ kan het publiek genieten van klassieke concerten op unieke locaties in de vier gemeenten.

De vier gemeenten presenteren voor het seizoen 2020-2021 een gevarieerd en kwalitatief programma klassieke muziek. Het programma bevat een Beethovenweek, een nieuwjaarsconcert van CASCO Phil o.l.v. Benjamin Haemhouts, een concert van Oxalys ensemble, de Boetepsalmen van Lassus door Psallentes, moderne klassieke muziek door het Ataneres Ensemble en tenslotte een aperitiefconcert door Trio Aries. Deze topensembles en -orkesten spelen op verschillende locaties in de regio waaronder Het Perron in Ieper, de Gotische zaal in het stadhuis van Poperinge, de Sint-Medarduskerk in Wijtschate en de Sint-Margarethakerk in Geluveld.

De kwaliteit en variatie van het programma trekken de partners door naar de vormingstrajecten die georganiseerd worden bij drie van de zeven concerten. Twee avonden in de week, voor of na het concert, kunnen geïnteresseerden bijleren over de componist, de stijlperiode, … De vier gemeenten werken hiervoor actief samen met dé Academie Ieper en de Kunstacademie Poperinge.

Op zondag 2 mei 2021 vindt het aperitiefconcert van Trio Aries plaats in de Sint-Margarethakerk in Geluveld. Het ensemble Trio Aries (violiste Alice Van Leuven, cellist Paul Heyman en pianist Wouter Valvekens) werd geselecteerd als Supernova 2020, een initiatief van diverse partners uit de muzieksector met als doel ondersteuning te bieden aan jonge, professionele kamermuziekensembles. Meer weten over hun programma op 2 mei 2021? Dat kan hier.

Laat je inspireren door het volledige aanbod op de website www.klassiekbeleven.be. De ticketverkoop start pas van zodra er meer duidelijkheid is over de nieuwe richtlijnen voor de cultuursector.