Zaal reserveren

Gemeente Zonnebeke stelt verschillende zalen en lokalen ter beschikking.

Wie mag de zalen aanvragen?

Enkel erkende Zonnebeekse verenigingen kunnen in Zonnebeke zalen en materiaal ontlenen. De dienstverlening staat niet open voor particulieren. Je kan dus geen privéfeesten organiseren in de OC's.
Wil je weten hoe je erkend kan worden? Lees hier verder.

Hoe aanvragen?

Meermaals terugkerende activiteiten (wekelijks, tweewekelijks, maandelijks...) Eenmalige activiteiten (bv. jaarlijkse activiteiten)
 • De voorzitter of secretaris van de vereniging moet de aanvraag per mail indienen via evenementen@zonnebeke.be. Je krijgt van de dienst Vrije Tijd telkens een antwoord en/of bevestiging.
 • Vraag zowel de zaal als het materiaal tijdig aan - minstens 14 dagen op voorhand. Aanvragen minder dan 14 dagen op voorhand, worden automatisch geweigerd.
 • Wees zo volledig mogelijk in je aanvraag: naam activiteit, tijdstip (van - tot uur), moeten er wanden geplaatst worden...
 • Vraag een zaal aan via mijn.zonnebek.net. Je hebt hiervoor een account nodig. Het is belangrijk dat je account actief is. Log daarom eens op voorhand in, zodat je geen problemen ondervindt op het moment dat je een zaal wil reserveren.
 • Lees hier de handleiding.

 

 • Ga er nooit van uit dat jouw vereniging 'verworven rechten' heeft op een bepaalde datum. 
 • Van elke aanvraag krijg je een bevestiging. Respecteer het reglement en de afspraken. Alleen als iedereen zich aan de afspraken houdt, kan de gemeente een vlotte service garanderen.
 • Opties op zalen worden max. voor 14 dagen gereserveerd. Indien er geen bevestiging volgt, worden deze automatisch geschrapt! 
 • Verwittig steeds de uitleendienst wanneer je de reservatie wil annuleren. Indien de reservatie van de aangevraagde zaal of het aangevraagde materiaal schriftelijk of per e-mail geannuleerd wordt minder dan 14 kalenderdagen voor het gebruik, dan wordt een vergoeding aangerekend voor de reeds gedane administratieve en interne organisatiekosten die het gebruik van de infrastructuur voorafgaan.
  • € 50: voor annuleringen van aanvragen infrastructuur waarbij geen extra dienstverlening gevraagd werd
  • € 75: voor annuleringen van aanvragen infrastructuur waarbij extra dienstverlening werd aangevraagd (logistiek)

Top

Overzicht:

 

GEMEENTE GRONDPLAN ZALEN
Beselare

OC De Leege Platse

Geluwestraat 12

 

Sporthal Beselare

Geluwestraat 36

Foyer
Kleine vergaderlokaal
Theaterzaal met of zonder podium
 

Sportzaal met 4 kleedkamers 

 

 

Geluveld

OC 't Gelevelt

Geluveldplaats 15

Vergaderzaal
Polyvalente zaal & bar
Bovenzaal

 

Passendale

Parochiaal Centrum De Craeye

Kraaiveldstraat 7

Grote zaal
Bar
Keuken

 

Zandvoorde

OC Santforde

Zandvoordeplaats 36

 

 
Zonnebeke

OC 't Zonnerad

Tresoriersstraat 5

Iweins zaal (kleine zaal)
Huub Hoste zaal (grote zaal)
Leskeuken
Werner Lagae zaal (grote vergaderzaal)

 

     

 

Gebruiksreglement

Mag je roken in de OC's? Hoe moet je alles achteraf opruimen? Wat gebeurt er als je niet netjes opruimt? Wat als er schade is aan het gebouw? Is er een EHBO-kistje aanwezig? Hoe krijg je toegang tot de zalen?
Kun je de zaal op voorhand bezichtigen? Ben je verzekerd? Wat zijn de sancties? Al deze info vind je in het gebruiksreglement.

Raadpleeg het reglement en de beslissing van de gemeenteraad van 13 september 2021. (publicatiedatum: 21 september 2021)

Brochure:

Lees zeker en vast de infogids!

Top