10.000-stappenclash

10.000-stappenclash

Doe mee aan de 10.000-stappenclash in Midden-West-Vlaanderen

Wil je meer bewegen? Dat kan heel eenvoudig: met 10.000 stappen per dag (8.000 voor 65-plussers) beweeg je al voldoende voor een goede gezondheid. Lijkt 10.000 stappen onhaalbaar? Geen paniek, elke stap meer is een overwinning op zich. Elke stap telt!

Actie!Wisselbeker

Wil je meer bewegen en ben je wel te vinden voor een uitdaging? Doe in mei mee aan de 10.000-stappenclash in Midden-West-Vlaanderen en leid Zonnebeke naar de overwinning!

De gemeente of stad die na één maand de meeste stappen zette in verhouding tot zijn totaal aantal volwassen inwoners, is de grote winnaar. Die gemeente of stad wint voor een jaar lang de wisselbeker én een beweegvriendelijke 'surprise'-cadeau ter waarde van maximum 300 euro!

Na een succesvolle eerste editie leggen we voor onszelf de lat hoog, we gaan voor een plaats in de top 5!

Win-win-win

Voor onze enthousiaste stappers verloten we dit jaar vijf Zonnebonnen van 25 euro. Wil je mee kans maken op een Zonnebon? Registreer je op 10000stappen.be en neem deel.

De wereld ligt aan je voeten

Beweeg elke dag en geef jezelf het mooiste cadeau: een goede gezondheid. Je hebt minder kans op kanker, dementie, diabetes en overgewicht, en je voelt je ook beter in je vel en slaapt beter. Al stappend heb je één voet binnen naar meer sociaal contact, minder vervuiling en lawaai van auto’s én een leefbare buurt.

Stap je Zonnebeke mee naar de overwinning?

Voetstappen

Zet in mei je beste beentje voor!

Nam je vorig jaar al deel? Dan hoef je enkel je gezette stappen te registreren in mei op 10000stappen.be.

Is het je eerste deelname?

  1. Registreer je dan gratis op 10000stappen.be.
  2. Sluit je aan bij de groep ‘Zonnebeke’.
  3. Geef elke dag je stappen in.

Hoe doe je dit? Bekijk het filmpje:

Elke week krijg je een update van de tussenstand via de gemeentelijke Facebookpagina.

Hoe je stappen te tellenTel je stappen met een app, activity tracker of klassieke stappenteller. Meer info hierover vind je hier.

Wil je graag deelnemen, maar registreer je liever op papier? Dat kan. Download hier het Exceldocumentje of haal een logboek bij de sportdienst. Hou je stappen een maand lang bij en dien ze in bij de sportdienst (vóór 3 juni).

Wil je een stappenteller uitlenen? Je kan deze gratis afhalen bij de sportdienst. Maak een afspraak via Mijn Zonnebeke. Waarborg: 10 euro per stappenteller. Zolang de voorraad strekt.

Elke beweegminuut telt!

Ben je geen stapper maar fiets je liever? Of neem jij wekelijks deel aan de online sportlessen? Ook elke beweegminuut telt! Naast het dagelijks aantal stappen, is het ook mogelijk om je aantal minuten beweging in te geven. De tool rekent ze automatisch om in stappen.

Beweegvriendelijke buurt

Als Gezonde Gemeente engageerden we ons om in vier jaar tijd werk te maken van beweegvriendelijke buurten in onze gemeente en het voor jou als inwoner zo eenvoudig mogelijk te maken om meer te bewegen in je dagelijks leven.  

Met stappensignalisatiepijlen en uitnodigende boodschappen in het straatbeeld, geven we je alvast een push om je verplaatsingen te voet of met de fiets te maken. Je ziet ‘t: in 1, 2, 3 heb je een heleboel stappen extra op je teller.

Meer info?

Sportdienst, 051 68 03 80, [email protected], 10000stappen.be

De 10.000-stappenclash in Midden-West-Vlaanderen is een initiatief van Logo Midden-West-Vlaanderen

Logo's