10.000-stappenclash

10.000-stappenclash

BEWEEGTIPS

 

Wil je meer bewegen? Dat kan heel eenvoudig: met 10.000 stappen per dag (8.000 voor 65-plussers) beweeg je al voldoende voor een goede gezondheid. Lijkt 10.000 stappen onhaalbaar? Geen paniek, elke stap meer is een overwinning op zich. Elke stap telt!

Actie!Wisselbeker

Wil je meer bewegen en ben je wel te vinden voor een uitdaging? Doe in mei mee aan de 10.000-stappenclash in Midden-West-Vlaanderen en leid Zonnebeke naar de overwinning!

De gemeente die na één maand de meeste stappen zette in verhouding tot zijn totaal aantal volwassen inwoners, is de grote winnaar. Die gemeente wint voor een jaar lang de wisselbeker én een pakket signalisatiematerialen.

Elke deelnemer wint

Zet meer stappen en geniet van heel wat gezondheidsvoordelen: je spieren en botten danken je, je verlaagt je kans op kanker, diabetes en overgewicht én je voelt je vanzelf ook beter in je vel.

BeweegbankOok de gemeente maakt een mooie belofte! Als onze gemeente op het einde van de stappencompetitie in de top acht eindigt,  dan komt er een mobiele beweegbank in de gemeente.

De mobiele vijfpersoons zitbank met meervoudige beweegfuncties wordt afwisselend geplaatst in de verschillende deelgemeenten van Groot-Zonnebeke.

De beweegbank laat onze inwoners op een zeer laagdrempelige manier bewegen in de openbare ruimte. Daarnaast stimuleert de beweegbank ook sociale interactie. Dankzij de verschillende oefenstations kunnen tot zes mensen tegelijk aan de slag. Tot slot is de beweegbank ook simpelweg een comfortabele zitbank waar buren kunnen afspreken.

Stap je Zonnebeke mee naar de overwinning?

VoetstappenZo neem je deel:

  1. Registreer je gratis op 10000stappen.be.
  2. Sluit je aan bij de groep ‘Zonnebeke’.
  3. Geef elke dag je stappen in.

Hoe doe je dit? Bekijk het filmpje:

Elke week krijg je een update van de tussenstand via de gemeentelijke Facebookpagina.

Tel je stappen met een app, activity tracker of klassieke stappenteller. Meer info hierover vind je hier.

Wil je graag deelnemen, maar registreer je liever op papier? Dat kan. Download hier het Exceldocumentje. Hou je stappen een maand lang bij en dien ze in bij de sportdienst (voor 4 juni).

Wil je een stappenteller uitlenen? Je kan deze gratis afhalen bij de sportdienst. Maak een afspraak via Mijn Zonnebeke. Waarborg: 10 euro per stappenteller. Zolang de voorraad strekt.

Elke beweegminuut telt!

Ben je geen stapper maar fiets je liever? Of neem jij wekelijks deel aan de online sportlessen? Ook elke beweegminuut telt! Naast het dagelijks aantal stappen, is het ook mogelijk om je aantal minuten beweging in te geven. De tool rekent ze automatisch om in stappen.

Beweegvriendelijke buurten

Als Gezonde Gemeente engageerden we ons om de komende vier jaar werk te maken van beweegvriendelijke buurten in onze gemeente en het voor jou als inwoner zo eenvoudig mogelijk te maken om meer te bewegen in je dagelijks leven. De 10.000-stappenclash is een eerste actie in een reeks van initiatieven.

Meer info?

Sportdienst, 051 68 03 80, sport@zonnebeke.be, 10000stappen.be

De 10.000-stappenclash in Midden-West-Vlaanderen is een initiatief van Logo Midden-West-Vlaanderen

Logo's deelnemende partners