Augustus

Zonnestralen Zonnebeke Gegidst: Geluveld wandeling (4,5 km)

Tijdens deze wandeling met zicht op de grensstreek geniet je van prachtige landschappen en schitterende panorama’s. Je komt meer te weten over de geschiedenis en de rol van Geluveld tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Het dorp lag op de Menenstraat, een weg die Menen en Ieper direct verbond. Dit maakte van Geluveld een belangrijk strategisch punt voor de Duitsers. In 1917 slaagden de Britten erin om de rand van het dorp te bereiken. Door de hevige gevechten en zware schietpartijen werd de rand van het dorp volledig vernield. De gids neemt je mee terug in de tijd.

Geluveld wandeling

 • Zaterdag 7 augustus om 9 uur
 • Prijs: 2 euro
 • Start: Geluveldplaats, 8980 Geluveld
 • Inschrijven via Mijn Zonnebeke

Meer info? Dienst toerisme, 051 77 04 41, toerisme@zonnebeke.be

 

Beek

Zonnestralen Film in het park: Trolls: World Tour

TrollsIn een vrolijk en kleurrijk avontuur dat hen verder brengt dan ooit tevoren doen de grappige trollen Poppy en Knoest een grote ontdekking. Ze zijn namelijk niet de enige trollen in de wereld! In Trolls 2 ontdekken ze dat hun ‘stam’ deel uitmaakt van zes verschillende Trollenstammen met zeer uiteenlopende muziekstijlen: Funk, Country, Techno, Klassiek, Pop en Rock. Hun wereld staat op het punt een stuk groter, maar vooral ook luider en muzikaler te worden.

De Rock-stam heeft namelijk het idee om alle trollen te verenigen onder één muziekstijl: die van hun! Ze reizen de hele wereld over om de magische snaren, waaraan de trollen hun muzikale krachten ontlenen, te stelen en zichzelf toe te eigenen. Ze geloven dat als ze alle snaren hebben, ze de macht over de wereld in handen hebben.

De Nederlandstalig gesproken film wordt afgespeeld op een groot ledscherm op het binnenplein tussen het kasteel, restaurant en de bibliotheek. Ter plaatse wordt er catering voorzien. Breng zelf een stoeltje of dekentje mee om in alle comfort te genieten van de filmvoorstelling

 • Zondag 22 augustus om 16.30 uur
 • Prijs: 2 euro
 • Kasteeldomein Zonnebeke, Berten Pilstraat 5b, 8980 Zonnebeke
 • Inschrijven via Mijn Zonnebeke

Meer info? Dienst toerisme, 051 77 04 41, toerisme@zonnebeke.be

Beek

Zonnestralen

 Tournée KLAPZ! met Poppenkast Plaisance

Poppenspeler/verteller Herwig De Weerdt doet met zijn Poppenkast de Plaisance verschillende wijken aan. Breng je stoeltje, kussen of fleecedekentje mee en zorg zelf voor een drankje. Het wordt een avondje knipogend genieten voor jong en oud. Herwig vertelt elke avond een aangepast verhaal, zodat je zeker meer dan één voorstelling kunt meepikken. Familievoorstellingen voor iedereen vanaf 5 jaar.

Maandag 23 augustus, om 19 uur Lummelhoek (tussen kerk en kleuterschool, Polderweg 2), Geluveld
Dinsdag 24 augustus, om 19 uur Speelplein Brouckhof (situeert zich tussen Brockhof-Zuid huisnummers 16 en 30), Passendale
Woensdag 25 augustus, om 19 uur Speelplein Nieuwe Wijk (toegang via Salinasplein), Beselare
Donderdag 26 augustus, om 19 uur Papaverwijk, Papaverweg 1, Langemark

Poppenkast Plaisance

 • Maandag 23 tot en met donderdag 26 augustus om 19 uur
 • Prijs: gratis
 • Diverse locaties in Zonnebeke en Langemark-Poelkapelle
 • Inschrijven via zonnebeke.bibliotheek.be binnenkort mogelijk

Meer info? Bibliotheek De Letterschuur, 051 77 01 58, klapz@zonnebeke.be

© Freddy Rigole Photography

Beek