Juli

Zonnestralen De zomer van KLAPZ!

KLAPZ! – het vertelproject van Langemark-Poelkapelle en Zonnebeke – zorgt voor het 13e jaar op rij voor een zomer vol verhalen.

Donderdag 1 juli Ten huize van Mieke Staessen en Piet Deklerck, Vuilewaasstraat 100, 8980 Beselare Vertelavond met verhalen en liederen door Wim Chielens (verteller, accordeon en mandoline) – Trui Chielens (zang)
Donderdag 8 juli Ten huize van Karlien Hauspie en Stefaan Goudezeune, Sint-Janstraat 15, 8920 Bikschote “Gewoon genieten” door Katelijne Billet (verteller) - Katrien Bos (contrabas en viool)
Donderdag 15 juli Ten huize van Aleidis Durnez, Menenstraat 116, 8980 Geluveld “Markante meiden” door Veerle Ernalsteen (verteller)
i.s.m. Comité Léonie 
Donderdag 22 juli Ten huize van Karin Vandenabeele en Bernard Bouckaert, Nieuwstraat 27, 8980 Beselare “Een avondje uit aan zee” door Margot Vermeulen (NL) (verteller, zang, gitaar)
Donderdag 29 juli Ten huize van Hanne Demeulenaere en Jonachim Talpaert, Brugseweg 115, 8920 Sint-Juliaan “Avond met E.Ros” door Evi Rosiers (verteller) -  Christoff Wachters (gitaar, drums)

KLAPZ zomer

 • Elke donderdag in juli om 20 uur
 • Prijs: 5 euro per vertelavond
 • Diverse locaties in Zonnebeke en Langemark-Poelkapelle
 • Inschrijven via zonnebeke.bibliotheek.be 

Meer info? Bibliotheek De Letterschuur, 051 77 01 58, klapz@zonnebeke.be

© Freddy Rigole Photography

Beek

Zonnestralen

 Zonnebeke Gegidst: Zandvoorde wandeling (5 km)

Het kleine Zandvoorde speelde tijdens de Eerste Wereldoorlog een belangrijke rol. Het dorp ligt immers in de hoogte en gaf zo een uniek zicht op de ganse omgeving. De Duitsers deden er daarom alles aan om Zandvoorde zo lang mogelijk in hun bezit te houden. Pas in 1918 werd het dorp bevrijd.

Zandvoorde heeft niet enkel een rijke geschiedenis, maar ook een rijke natuur. Het pittoreske plattelandsdorp is omgeven door weidse vergezichten. Laat een gids je mee op pad nemen en maak kennis met het charmante Zandvoorde.

Zandvoorde wandellus

 • Zaterdag 3 juli om 9 uur
 • Prijs: 5 euro
 • Start: Zandvoordeplaats, Zandvoorde
 • Inschrijven via Mijn Zonnebeke

Meer info? Dienst toerisme, 051 77 04 41, toerisme@zonnebeke.be

 

Beek

Zonnestralen

 ZomerStreken 2021: Avansa Oostende Westhoek i.s.m. gemeente Zonnebeke

Een nieuw uitzicht. Iets doen, voor de verandering eens zonder een scherm. Luisteren naar verhalen. Geïnspireerd worden door het enthousiasme van een groep. We zijn er allemaal aan toe.

Het kan met ZomerStreken: Avansa Oostende Westhoek serveert je het vakantiegevoel in hapklare workshops en wandelingen. Geïnspireerd door het honderdjarig burgemeesterschap van Leonie Keingiaert, verdiep je jou in verhalen over vrouwenrechten, maak je extravagante hoeden, of verfijn je jouw kalligrafisch geschrift.
Duik ook in het concept klimaattuinieren, ontspan met Qi Gong of leer iets compleet nieuws, zoals erfgoedfotografie.

Avansa ZomerStreken

 • Maandag 5 tot en met vrijdag 9 juli
 • OC ’t Gelevelt, Geluveldplaats 13
 • Inschrijven via avansa-ow.be

Meer info? Dienst cultuur, 051 68 03 85, cultuur@zonnebeke.be

 

 

© Avansa Oostende-Westhoek

Beek

Zonnestralen

 Film in het park: Huisdiergeheimen 2

‘Huisdiergeheimen 2’ (2019 - animatiefilm) brengt het verhaal van de foxterriër Max die leert omgaan met de veranderingen in zijn leven. Zijn baasje heeft een kindje baby Liam, en Max wil hem kost wat kost beschermen, maar dat zorgt voor heel wat extra stress. Tot overmaat van ramp ontmoeten ze tijdens een uitstapje naar de boerderij heel wat hond-onvriendelijke koeien, vijandige vossen en een angstaanjagende kalkoen. Gelukkig kan Max rekenen op de hulp van Rooster, een ervaren boerderijhond die Max helpt om van zijn angsten te overwinnen. Ondertussen probeert Gidget het favoriete speeltje van Max te redden uit een appartement vol katten en gaat het schattige superheldenkonijntje Snowball op avontuur met een Shih Tzu. Vinden onze vrienden de moed om hun angsten te overwinnen?

De Nederlandstalig gesproken film wordt afgespeeld op een groot ledscherm op het binnenplein tussen het kasteel, restaurant en de bibliotheek. Ter plaatse wordt er catering voorzien. Breng zelf een stoeltje of dekentje mee om in alle comfort te genieten van de filmvoorstelling

Huisdiergeheimen 2

 • Zondag 11 juli om 16.30 uur
 • Prijs: 5 euro
 • Kasteeldomein Zonnebeke, Berten Pilstraat 5b, 8980 Zonnebeke
 • Inschrijven via Mijn Zonnebeke

Meer info? Dienst toerisme, 051 77 04 41, toerisme@zonnebeke.be

 

Beek