Opgelet voor oplichters

Phishing over gemeentelijke ‘afvalstoffenheffing en rioolbelasting’

Opgelet, recent hebben enkele ondernemers uit Zonnebeke opnieuw een mail of brief gekregen van een zogenaamd incassobureau dat achterstallige betalingen voor een gemeentelijke ‘afvalstoffenheffing en rioolbelasting’ wil innen.

Deze belasting bestaat NIET. Betaal dus zeker NIET en geef geen gegevens door.

Wanneer je iets moet betalen aan de gemeente, krijg je hiervoor een factuur of een aanslagbiljet. Betaal je die niet, dan sturen we je een herinnering via de post. Wanneer je ook niet op de herinnering reageert, schakelen we een deurwaarder in. Deze probeert je persoonlijk te bereiken via mail of de post. Als je een betalingsaanvraag ontvangt van een incassobureau of een deurwaarderskantoor zonder dat je een brief kreeg van de gemeente zou dit om oplichting kunnen gaan. Wanneer je twijfelt of de communicatie wel van de gemeente is, kun je dit gerust nagaan bij de dienst financiën of belastingen.

Meer info?

Dienst financiën, 051 48 00 70, financien@zonnebeke.be
Dienst belastingen, 051 68 03 90, belastingen@zonnebeke.be

Phishing over (energie)premies en teruggave belastingen

Ook circuleren er frauduleuze berichten over (energie)premies of teruggave van belastingen. Een officiële instantie zoals de Vlaamse overheid of het Energiehuis zal je nooit via e-mail, sms, of telefoon vragen naar je wachtwoord, je bankgegevens of andere persoonlijke en gevoelige gegevens.

Voor meer informatie over hoe je phishing kan herkennen en rapporteren, zie vlaanderen.be.

phishing
Laatste update: 25 januari 2023
zonnebeke-grafisch-element-zon
zonnebeke-grafisch-element-beek
zonnebeke-grafisch-element-zon