Gratis hulp bij het invullen van je belastingen

De zitdag is volzet.


Op donderdag 30 mei kun je tussen 9 en 12 uur en tussen 13 en 16 uur gratis hulp krijgen bij het invullen van je belastingaangifte. De zitdag in het gemeentehuis organiseren we samen met de FOD Financiën. Een afspraak maken, is verplicht en doe je door te bellen naar 051 48 00 60.

Hoeveel afspraken moet ik maken?

  • Ben je alleenstaand, gehuwd of wettelijk samenwonend? Dan moet je 1 aangifte doen en maak je dus 1 afspraak.
  • Ben je feitelijk samenwonend? Dan moet je 2 aangiften doen en maak je dus 2 afspraken.
  • Een aangifte voor iemand anders invullen (bijvoorbeeld kinderen voor ouders)? Dan moet je een volmacht meebrengen, de identiteitskaart en pincode of een kopie van de identiteitskaart van de persoon waarvoor je de aangifte invult.

Wat moet ik meebrengen?

Kom op tijd naar het gemeentehuis (ingang politie) en breng het volgende mee:

  • Je identiteitskaart (+ pincode) en aangifteformulier en eventueel een volmacht.
  • Loon- en inkomstenfiches, kadastraal inkomen van eigendommen, attesten en/of betalingsbewijzen van de aftrekbare bedragen zoals van interesten en kapitaalaflossingen van leningen, levensverzekeringspremies…
  • Pensioensparen, giften, dienstencheques, kinderopvangkosten…
  • Gedetailleerde factuur, bewijs van betaling en attest van installateur van energiebesparende investeringen, betaling interesten op groene lening…
  • Andere attesten/bewijzen die je wenst in te brengen.

De datum past niet?

Bel naar 0257 55 666 of naar het nummer dat op de envelop van je aangifte staat (bruine envelop) voor gratis hulp van de medewerkers van de FOD Financiën. Zij zullen een afspraak met je maken en je aangifte per telefoon overlopen.

Je hoeft je dus niet te verplaatsen! De experts van de FOD Financiën bellen je op het afgesproken tijdstip terug op om samen met jou je aangifte in te vullen per telefoon.

Meer info? financien.belgium.be

""
Laatste update: 6 mei 2024
zonnebeke-grafisch-element-zon
zonnebeke-grafisch-element-beek
zonnebeke-grafisch-element-zon