Nu ist an joen! - concept

Nu ist an joen!
De Groote Zonnebeekse bevolkingsbevraging

camapgnebeeld

Nu ist an joen! Klaar om samen met je gemeente te brainstormen over de toekomst van Zonnebeke? In de week van 17 - 21 oktober is het zover! Dan krijgt elke inwoner vanaf 16 jaar een persoonlijke enquête in de bus. Het gemeentebestuur wil graag al haar inwoners bevragen via een grote algemene bevolkingsbevraging, we willen namelijk weten waarmee jullie zijn, waar het beleid moet bijgestuurd worden en waar jullie met Zonnebeke naar toe willen in de toekomst! En daarbij willen we iedereen betrekken, elke inwoner vanaf 16 jaar. Ambitieus? Ongetwijfeld, maar samen met jullie wordt dit vast een gigantisch succes. Zet je dus maar schrap want ‘Nu ist an joen’!

Enquête voor en door het volk
Elke inwoner vanaf 16  jaar krijgt in de week van 17 tot 21 oktober een persoonlijke enquête in de bus. Wat je mag verwachten? Heel wat concrete en minder concrete vragen over thema’s zoals milieu, kinderopvang, mobiliteit of vrije tijd. Wie de thema’s en vragen bepaalt? Wij samen, je gemeentebestuur en alle inwoners, adviesraden, bedrijven en verenigingen, iedereen heeft een stem en kan suggesties doen. De gemeente kreeg maar liefst meer dan 50 suggesties van inwoners binnen, bedankt hiervoor!
Niet alle suggesties hebben echter de bevraging gehaald maar geen nood! Op het eind van de enquête werden een aantal open vragen voorzien waar je nog 'je ei' kwijt kan.

17/10 tot 11/11
In de week van 17-21 oktober krijgt iedereen de enquête in de bus, 1 per inwoner vanaf 16 jaar. Wanneer je dus als koppel samenwoont en twee kinderen hebt van 16 jaar of ouder, krijg je 4 enquêtes in de bus. De enquêtes krijgen een persoonlijke code zodat we achteraf de resultaten kunnen opvragen per leeftijd, geslacht of woonplaats maar toch blijft je anonimiteit gegarandeerd.

Je krijgt een kleine maand de tijd om je enquête in te vullen en in te dienen (via plaatselijke brievenbussen of online via de website). 11/11 is de uiterste datum waarop je we jouw exemplaar moeten ontvangen. Een maand lijkt misschien lang, maar zo kun je rustig de tijd nemen om over alle vragen na te denken. In november verwerken we de resultaten en eind dit jaar maken we de resultaten bekend. Maar daar stopt het niet!

Praattafels in 2017
In 2017 zetten we ons project verder. In het nieuwe jaar gaan we aan de slag met de resultaten uit de enquête. Per deelgemeente organiseren we een praattafel. De resultaten van de enquête worden op tafel gelegd en vormen het onderwerp van deze gespreksavond. Opnieuw zijn alle inwoners vanaf 16 jaar welkom.

Projectpartner: CIBE Communicatie