[maart 2023] Beselarestraat

Het Agentschap Wegen en Verkeer en De Lijn zetten in op vlotter openbaar vervoer. De Lijn moet tijd winnen en de bussen moeten stipter rijden. Daarom werden er nieuwe buslijnen bepaald. Een aantal bestaande bushaltes worden geschrapt en een aantal bushaltes worden volledig nieuw aangelegd. De nieuwe worden ook telkens verhoogd aangelegd.

Welke werken

De bestaande bushaltes aan de gewestweg N303 Beselarestraat 194 en de halte Noordeinde (Lijn 94) worden samengevoegd tot één nieuwe halteplaats die ligt aan de Beselarestraat 160, langs beide kanten van de weg.  Doordat auto’s er 70 km/uur mogen rijden, worden er haltehavens aangelegd zodat de bus langs de rijweg kan stoppen en niet op de weg zelf.

Werken bushaltes Beselarestraat

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Start en duur

De werken starten op 6 maart 2023 en zijn vermoedelijk afgerond tegen 7 april 2023. De timing is afhankelijk van weers- en onvoorziene omstandigheden. Er wordt per kant gewerkt.


Hinder

Het verkeer wordt geregeld via verkeerslichten, zodat auto’s én fietsers afwisselend kunnen passeren. De weg wordt dus niet volledig afgesloten. Er is geen omleiding.


Meer info

Agentschap Wegen en Verkeer, 057 22 08 80, wegen.westvlaanderen.districtieper@mow.vlaanderen.be

Aannemer: Tibergyn, Gullegem


Laatste update: 20 februari 2023
zonnebeke-grafisch-element-zon
zonnebeke-grafisch-element-beek
zonnebeke-grafisch-element-zon