Groepsaankoop groene stroom

Wil je besparen op je energiefactuur? En wil je daarbij ook je steentje bijdragen aan het milieu? Dat kan! Provincie West-Vlaanderen organiseert jaarlijks een groepsaankoop groene stroom en gas. Inschrijven is gratis en vrijblijvend.

Campagnebeeld van de Groepsaankoop groene stroom van Provincie West-Vlaanderen

Wie

Iedereen met een leveringsadres in Vlaanderen kan deelnemen. Je kiest zelf of je voor elektriciteit en/of gas inschrijft. Ook ondernemers en verenigingen met een professioneel contract en een jaarlijks gemeten meter kunnen meedoen. Hou er wel rekening mee dat je verbruik maximum 50.000 kWh mag zijn voor elektriciteit en 100.000 kWh voor gas.

Geniet je van het sociaal tarief? Dan hoef je niet in te schrijven. Je hebt dan al het meest voordelige energiecontract.


Hoe

  1. Inschrijven: dit is gratis en vrijblijvend. Neem je jaarlijkse afrekening voor elektriciteit en/of gas bij de hand en schrijf je online in of bel naar 0800 18 711 of maak een afspraak bij onze woondienst.
  2. Veiling: er wordt een veiling georganiseerd waarop energieleveranciers hun beste bod kunnen uitbrengen voor een 1-jarig energiecontract voor 100% groene stroom en/of gas. De leverancier die het meest voordelige bod doet, mag de deelnemers van de groepsaankoop een energiecontract aanbieden.
  3. Persoonlijk aanbod: je krijgt een persoonlijk voorstel van de winnende leverancier. Je ziet meteen hoeveel je kan besparen.
  4. Beslissen: jij beslist of je op dit voorstel ingaat.
  5. Start contract: aanvaard je het aanbod? Dan zorgt de provincie voor een vlotte overstap. Ook het opzeggen van je huidige energiecontract wordt volledig voor jou geregeld. Jij hoeft hier niets voor te doen.

De exacte data van de inschrijvingsperiode, de veiling en wanneer je je persoonlijk aanbod ontvangt, worden jaarlijks aangekondigd.


Veelgestelde vragen

Hier kan je een overzicht vinden van de veelgestelde vragen.


Contact

Woondienst
Langemarkstraat 8
8980 Zonnebeke

Laatste update: 18 oktober 2022
zonnebeke-grafisch-element-zon
zonnebeke-grafisch-element-beek
zonnebeke-grafisch-element-zon