Pamperbank

Sinds eind maart kunnen ouders in Zonnebeke terecht bij de pamperbank. Via de pamperbank wil het OCMW kwetsbare ouders met kleine kinderen bijstaan door luiers te herverdelen. De aankoop van luiers neemt immers vaak een grote hap uit het gezinsbudget. Bovendien groeien kinderen snel en gebeurt het dat ouders luiers op overschot hebben.

Concrete werking

Er zijn vijf locaties waar luiers verzameld worden via een pamperbox. Er komt een box in elke locatie van de buitenschoolse kinderopvang en aan het onthaal van het gemeentehuis. Een vrijwilliger van ’t Zunnetje  komt de luiers regelmatig ophalen. Daarna worden de luiers ook door hen herverdeeld.

Prijs

Gezinnen die recht hebben op een pakket kunnen dit aankopen tegen een bodemprijs van € 1 voor 25 luiers. De inkomsten worden opnieuw gebruikt om pampers aan te kopen. Mensen kunnen de pamperbank ook steunen door een pamperkaart aan te kopen van € 5, hiermee schenken ze 25 luiers. Wil je weten of je gezin hiervoor in aanmerking komt? Neem dan contact op met het OCMW van Zonnebeke!