BIZondere vrijwilligers

Het OCMW zoekt ‘BIZondere vrijwilligers’ die gezinnen helpen met hun geldzaken

Het OCMW van Zonnebeke start samen met OCMW Ieper en BudgetInZicht Centraal West-Vlaanderen de zoektocht naar ‘BIZondere vrijwilligers’.

Wie zijn de BIZondere vrijwilligers?
‘BIZondere’ vrijwilligers helpen een gezin met budget- & schuldhulpverlening. Ze worden ingeschakeld als buddy. Een buddy luistert en helpt waar nodig is met de financiën en de administratie. De vrijwilligers leren een gezin omgaan met geld en gaan samen met hen op zoek naar werk, kinderopvang of een fijne hobby.

Enkele concrete voorbeelden vak mogelijke taken zijn o.a.

  • orde brengen in de papierchaos;
  • helpen bij het invullen van formulieren of aanvragen voor het ziekenfonds, studietoelage, ... ;
  • het gezin leren online bankieren;
  • tips geven om budgetvriendelijk te winkelen
  •  ...

Vorming & coaching
De vrijwilligers staan er uiteraard niet alleen voor! Een maatschappelijk werker van het OCMW springt bij waar nodig. Bovendien krijgt iedereen regelmatig vorming en coaching.

De vrijwilligers starten met een opleiding van 3 sessies op woensdag 3 oktober, 10 oktober en 17 oktober van 18.30 tot 12 uur in Ter Waarde Ieper. Daar ontmoeten ze elkaar en de maatschappelijk werkers. Tussendoor kunnen ze ook steeds terecht bij die maatschappelijk werkers.

Meer info

Mensen die zich zien in de rol van buddy of meer info willen? Contacteer het OCMW voor 21 september via Tine Pype: tine.pype@zonnebeke.be of 051 48 01 16.