Gezonde voeding

gele streepjes

Kook of bak een gezond tussendoortjemuffins met blauwe bessen

Via de website/app van Zeker Gezond vind je heel wat leuke inspiratie! Wat dacht je van blueberry muffins of vanillecustard met mango en granaatappel? Alle receptjes vind je makkelijk op zekergezond.be. Via de app heb je trouwens ook een weekplanner en een boodschappenlijstje!

TIP

Krijg je dit lekkere tussendoortje niet in je eentje op? Breng er gerust eentje naar je buren en vraag eens hoe het met hen gaat.

blauwe streepjes

wit brood vs bruin broodIn kleine stapjes naar een gezondere manier van eten

Wil je wat gezonder eten in 2021, maar weet je niet goed waar te beginnen? Bekijk hier kleine aanpassingen met een groot effect!

blauwe streepjes

10 tips bij de voedingsdriehoek

De drie uitgangspunten van de voedingsdriehoek vormen de wetenschappelijke basis voor de tien tips die hier volgen. Zo wil het Vlaams Instituut voor Gezond Leven jou bewustmaken van gezonde voeding en je motiveren om er zelf mee aan de slag te gaan.

blauwe streepjes

groenten en fruitBetrouwbaar en gezond diëten

Bij diëten denk je misschien aan snel afvallen en drastisch minder eten. Toch zijn er ook voedingspatronen die goed zijn voor je gezondheid en die je helpen om gewicht te verliezen.

Het doel van deze gezonde diëten? In de eerste plaats preventie van gewichtstoename en obesitas, diabetes type 2, hart- en vaatziekten en kanker. Daarnaast bevordert een gezond dieet je algemene gezondheid: je fysieke, mentale en sociale welbevinden.