Marie-Christine, vrijwilligster bij de Zoëfoon, aan het woord

gele streepjes

 

 

Marie-Christine"Als inwoonster van Passendale ben ik als vrijwilliger actief bij het Zorgnetwerk Zoë en bij Familiezorg Roeselare. In Zonnebeke beman ik de Zoëfoon en bel ik mensen op die nood hebben aan een luisterend oor. Vaak zijn het mensen die zich wat eenzaam voelen. Ondertussen ben ik er al anderhalf jaar aan de slag. Een belletje slaan naar mensen die het wat moeilijk hebben, dat is echt iets voor mij."

“’Ik haal immers veel voldoening uit deze gesprekken. Het is fijn om mensen te kunnen helpen en steunen. Wanneer ik een lach hoor aan de andere kant van de lijn, dan is mijn missie geslaagd!  Een grappig telefoontje waar ik nog wel eens aan terugdenk is een babbeltje met een mevrouw waarbij we fictief een afspraak maakten om eens samen een koffietje te drinken. De voorwaarde was dat we beiden ons mooiste kleedje en onze hoogste hakken uit de kast moesten halen! Hebben we toen gelachen!”

De tip van Marie-Christine

“Als je van jezelf weet dat je een luisterend oor hebt voor ouderen, dan moet je zeker de Zoëfoon eens proberen. Je krijgt er namelijk zoveel voor terug! De oudere generatie is dan ook het fundament van onze maatschappij en moeten we dus goed ‘soigneren’."

streepjes