Coronatest nodig om op reis te gaan?

Vertrek je binnenkort op reis naar het buitenland en moet je daarvoor een recente negatieve coronatest voorleggen? Voor een test kun je terecht in de screeningspost in de Briekestraat 10 in Ieper. 

Hoe maak je een afspraak? 
Een afspraak maken gaat het snelst en eenvoudigst via mynexuz.be of via de Mynexuz-app (Android en iOS). Je kunt ook bellen naar het nummer 057 35 70 47. Om op reis te gaan is het dus niet nodig om naar je huisarts te gaan of te bellen voor een voorschrift. Ga je op reis met je gezin, dan moet je voor elk gezinslid een afzonderlijke afspraak maken. Klik hier om je afspraak te maken via My Nexuz. 

Wanneer kan je je laten testen?
De screeningspost in Ieper is elke dag (ook in het weekend en op feestdagen) open van 8.50 tot 18.10 uur. Breng zeker je identiteitskaart en indien nodig ook je internationaal paspoort (reispas) mee wanneer je langskomt voor je test. Zo kunnen wij een geldig attest afleveren.

Van zodra het resultaat van je test gekend is, krijg je een Engelstalig reisattest. De kostprijs van een PCR-test voor een reis naar het buitenland bedraagt 47,18 euro. Het ziekenhuis streeft ernaar het resultaat binnen een halve dag aan je te bezorgen.

Heb je symptomen van corona? Neem dan wel contact op met je huisarts. Die zal je eventueel doorverwijzen voor een coronatest. In dat geval wordt je test wel volledig terugbetaald door het RIZIV. Opgelet: ook in dit geval heb je een afspraak nodig om langs te komen voor een test!

Op de site van het Jan Ypermanziekenhuis kan je steeds alle up to date info terugvinden: coronajyz.be .