FFP2-mondmaskers voor woonzorgcentra, scholen, thuisverpleegkundigen en onthaalouders

Het gemeentebestuur van Zonnebeke geeft niet alleen om haar inwoners, maar ook om de vele professionelen in de zorgsector, zoals de thuisverpleegkundigen en de onthaalouders. Via deze weg wil het gemeentebestuur hen ook nogmaals van harte bedanken voor hun dagelijkse inzet.

Naast de stoffen mondmaskers voor de inwoners, voorziet het gemeentebestuur ook FFP2-mondmaskers voor deze twee specifieke groepen. De thuisverpleegkundigen kunnen vanaf maandag 25 mei aan het onthaal van het gemeentehuis tot maximum vijf FFP2-mondmaskers verkrijgen. Belangrijk is dat zij hun RIZIV-nummer bij de hand hebben. We vragen ook om een afspraak te maken via het nummer 051 48 00 60 alvorens de maskers te komen ophalen. De onthaalouders hebben een mondmasker ontvangen in hun brievenbus.

Ook de woonzorgcentra en de scholen werden reeds op 12 mei van mondmaskers voorzien.

Op deze manier wil het gemeentebestuur ondersteuning bieden aan een aantal belangrijke beroepsgroepen in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Hiermee moet een heropflakkering van het virus ook makkelijker voorkomen kunnen worden.

Meer info?

Sabine Vanderhaeghen, schepen van volksgezondheid, 057 46 79 07

Joachim Jonckheere, schepen van kinderopvang, 0473 46 68 60