Jeugdwerkregels zomer 2020: wat mag en wat mag niet?

Lees hier alles over onze jeugdzomerwerking.

 

Op basis van de officiële protocollen die goedgekeurd werden door de Groep expert exit strategie (GEES) heeft De Ambrassade in samenwerking met Bataljong, VVSG, de jeugdsector  en de verschillende regeringen jeugdwerkregels opgemaakt voor de jeugdwerking van deze zomer.

Wat moet een kind of jongere weten wanneer die naar een jeugdactiviteit gaat in de zomer?

De Ambrassade maakte een overzichtelijke pagina voor ouders met de belangrijkste regels. Klik op de afbeelding om het document te vergroten/downloaden.

jeugdwerkregels_voor_ouders

Wie mag meedoen of meegaan?

Iedereen mag mee, als dat veilig kan. De voorwaarden: 

  • Behoort een deelnemer tot een risicogroep? Dan mag die meedoen aan de activiteit of het kamp als hij toestemming heeft van de ouders, voogd (bij chronische ziektes onder controle door medicatie) of mits toestemming van de huisarts.
  • Was je ziek vóór de start (minimaal 5 dagen terugtellen) van de activiteit of tijdens de activiteit? Dan mag je niet (meer) deelnemen. Dat geldt voor iedereen die betrokken is: kinderen, jongeren, begeleiders, kookouders, enzovoort.

Aanwezigheidsregisters, medische fiches en tracing:

  • De begeleiders houden voor, tijdens en na de kampen of activiteiten gegevens van aanwezigen en medische fiches bij.
  • Er is ook een document dat de contacten tussen de deelnemers onderling en met externen bijhoudt. Blijkt dat iemand besmet is met corona, tijdens of na het kamp? Dan gebruiken de coronaspeurders deze documenten om te kijken wie gecontacteerd moet worden in functie van een mogelijke besmetting. Meer info over contactonderzoek vind je hier.
Meer info over de jeugdwerkregels?

ambrassade.be