Mondmaskers op 16 mei in jouw bus!

Gisteren konden we jullie al het goede nieuws meedelen dat de mondmaskers geleverd werden. Ons team is onmiddellijk aan de slag gegaan om alles praktisch uit te werken.

De bedeling van de mondmaskers staat gepland op zaterdag 16 mei! In de voormiddag zullen onze vrijwilligers langs komen om jullie mondmaskers in de bus te bezorgen. De vrijwilligers hebben reeds een mailtje ontvangen. Raadpleeg snel even jouw mailbox!

Door de grote vraag naar maskers, zijn er over het algemeen leveringsproblemen opgedoken. Hierdoor zullen ook de kinderen blanco maskers krijgen. Maar niet getreurd! De maskers met het logo van de speelpleinwerking zijn nog op komst!

Een mondmasker biedt enkel bescherming wanneer het natuurlijk correct wordt gebruikt. Bij jullie mondmaskers zit een brief met daarop de werkwijze hoe je een masker opzet, draagt, afzet, wast en bewaart. Ook hier vind je nog eens de handleiding en enkele filmpjes ter verduidelijking. Daarnaast is het nog steeds belangrijk om voldoende afstand te bewaren en regelmatig je handen te wassen met water en zeep.

Het dragen van een mondmasker is:

  • Sterk aanbevolen in de openbare ruimte.
  • Verplicht:
    • Op het openbaar vervoer, voor reizigers ouder dan 12 jaar. Je draagt het mondmasker vanaf dat je het station of de halte betreedt.
    • Op school, voor personeelsleden en leerlingen ouder dan 12 jaar.
    • In bedrijven, als de fysieke afstand niet gevolgd kan worden.

omslag