Reservelijst voor last minute vaccinaties

Soms komen mensen niet opdagen of zijn er op het laatste moment annuleringen. Dan zijn er vaccins over die snel gebruikt moeten worden. Het vaccinatiecentrum in Ieper werkt voortaan zowel met QVax als met een ‘Snel Oproepbare Reservelijst’.

  • QVax wordt gebruikt voor vaccins die over zijn in de loop van de prikdag en tegen het einde van die dag geprikt moeten worden.
  • De 'Snel Oproepbare Reservelijst' is voor vaccins die over zijn op het einde van de prikdag en ONMIDDELLIJK geprikt moeten worden. Je moet dan binnen het uur naar het centrum komen.

Wanneer je jou inschrijft voor de 'Snel Oproepbare Reservelijst' dan zullen de vrijwilligers van het callcenter je opbellen als er een vaccin over is voor jou. Je krijgt in dat geval ook een afspraak voor een tweede dosis.
Wie opgebeld wordt, zal gevraagd worden om zich zo snel mogelijk naar het vaccinatiecentrum te begeven. Je hebt geen keuze in type vaccin. Wie weigert omwille van een bepaald type vaccin wordt geweerd uit alle (toekomstige) reservelijsten en zal moeten wachten op de uitnodiging via het normale traject. 

Wekelijks zijn er slechts een 40-tal restvaccins die via de 'Snel Oproepbare Reservelijst' verdeeld kunnen worden. Het invullen van deze lijst is dus géén garantie dat je gecontacteerd wordt. Elke week wordt de vorige reservelijst verwijderd en een nieuwe reservelijst aangemaakt. Werd je niet opgeroepen? Vul deze lijst dan wekelijks in. 

UPDATE 14 juni 2021:

Vanaf 14 juni werkt deze reservelijst iets anders:

  • Kreeg je reeds je eerste prik? Je kan je nu ook op deze reservelijst zetten om sneller je tweede prik te krijgen.
  • Kreeg je al een uitnodiging voor je eerste prik? Je kan je toch op deze reservelijst zetten om sneller je eerste prik te krijgen.
  • Ben je jonger dan 41 jaar en wil je liever het Janssen-vaccin van Johnson & Johnson? Dan kan je je ook inschrijven op deze reservelijst. Aan mensen jonger dan 41 jaar wordt standaard geen zo'n vaccin gegeven, alleen Pfizer of Moderna

Ook voor de 'Snel Oproepbare Reservelijst' wordt de Vlaamse vaccinatiestrategie gevolgd.

Alle burgers kunnen zich ook inschrijven op de QVax reservelijst die gebruikt wordt om op voorhand vrije sloten in te vullen.

Meer info?

Vaccinatiecentrum Ieper, 0800 30 70 4, vaccinatiecentrum@ieper.be, ieper.be/vaccinatiecentrum