Vernieuwde Coronalert app

Nieuwe Coronalert appCoronalert, de gratis app in de strijd tegen COVID-19 kreeg een update. De app is nu gebruiksvriendelijker en ook op technisch vlak zijn er verbeteringen.

Naast de contactopsporing blijft Coronalert belangrijk in deze coronacrisis om anonieme contacten te waarschuwen in geval van een besmetting.

Op reis deze zomer? Genieten van een festival? Gezellig met vrienden iets gaan drinken? Mooie vooruitzichten! Download of activeer zeker ook Coronalert!

De app kan:

  • je waarschuwen als je in nauw contact bent geweest met iemand die positief testte op het coronavirus. Dit gebeurt anoniem. Je weet dus niet met wie, waar en wanneer.
  • je adviseren over wat je moet doen om jezelf en anderen te beschermen.
  • andere gebruikers van de app, waarmee je in nauw contact stond, anoniem waarschuwen als je zelf positief zou testen op het coronavirus.

Coronalert werd vorig jaar gelanceerd om, samen met de manuele contactopsporing, corona te bedwingen. De app werd ondertussen bijna 2,8 miljoen keer gedownload, dat is ongeveer één derde van het totaal aantal smartphones in België.

Meer info? coronalert.be