Versoepeling van de lokale coronamaatregelen

Op 2 september 2020 heeft de burgemeester beslist om de lokale coronamaatregelen aan te passen, met ingang van 3 september 2020.

Wat blijft behouden?
  • Er is een algemene verplichting om, vanaf 12 jaar, binnen de gemeente steeds een mondmasker (mond- en neusbescherming) of elk ander alternatief in stof bij je te hebben wanneer je jou op openbaar domein begeeft. In een drukkere omgeving is het namelijk sterk aanbevolen om een masker te dragen. Bij eventuele controle moet je kunnen aantonen dat je een mondmasker bij hebt.
  • Het dragen van een mondmasker (mond- en neusbescherming) of elk ander alternatief in stof is vanaf 12 jaar verplicht, bovenop de reeds bestaande federale verplichtingen, op het recyclagepark.
  • Het dragen van een mondmasker is niet verplicht voor personen die met een medisch attest kunnen aantonen dat zij geen mond- en neusbescherming of elk ander alternatief in stof kunnen dragen. Hier is een gelaatsscherm wel aangewezen.
Wat met de evenementen?

Wat de evenementen betreft, wordt opnieuw de regelgeving op federaal niveau gevolgd. Lees hier hoe je een covid-veilig evenement kan organiseren.

 

Lees hier het volledig burgemeestersbesluit van 2 september 2020 (publicatiedatum: 3 september 2020).