Wie krijgt een boostervaccin tegen het coronavirus?

Wie krijgt een boostervaccin aangeboden?

  • Iedereen die 65 jaar of ouder is.
  • Patiënten en oudere bewoners van assistentiewoningen, dagverzorgingscentra, psychogeriatrische voorzieningen en psychiatrische verzorgingstehuizen.
  • Personen met het syndroom van Down. Studies tonen namelijk aan dat zij een beperktere immuniteitsrespons hebben.

De meeste uitnodigingen worden tegen het einde van het jaar verzonden.

Waarom is een herhalingsvaccinatie nodig?

De extra prik zorgt ervoor dat je een betere bescherming opbouwt. Deze extra vaccinatie is in dit geval onderdeel van de basisvaccinatie.

Wanneer krijg je een herhalingsvaccinatie?

De extra prik moet ten minste vier maanden (AstraZeneca / Johnson&Johnson) of zes maanden (Pfizer) na het vorige vaccin vallen.

Je derde prik in je CovidSafeBE-app

Ik kreeg een boosterprik en mijn Covid Safe Ticket in mijn CovidSafeBE-app kleurt rood, wat nu?

Het certificaat van je derde dosis zal rood kleuren tot 14 dagen na die extra prik. Want dan pas heeft die extra prik z'n werk gedaan. Daarna wordt dat certificaat weer groen.

  • Ga je na je extra prik naar een evenement dat werkt met het Covid Safe Ticket én is die prik minder dan 14 dagen geleden? Leg dan het certificaat van je tweede prik voor. Die zal groen kleuren.
  • Gebruik je je CovidSafeBE-app méér dan 14 dagen na je extra prik, dan kan je het certificaat van je extra prik voorleggen. Die kleurt groen. Weet ook dat je certificaat van je extra prik een latere geldigheidsdatum heeft dan die van je vorige prik.

Nieuwe vaccinatieschema’s

Naast de extra prikken zullen ook nieuwe vaccinatieschema’s opgestart worden.

  • Kinderen die 12 jaar worden, nieuwe burgers en tweede kansers zullen actief opgeroepen worden om zich te laten vaccineren in het vaccinatiecentrum.
  • Personen die hun eerste en/of tweede dosis gemist hebben, kunnen contact opnemen met het vaccinatiecentrum voor een afspraak.

Meer info? Vaccinatiecentrum Westhoek, (gratis nummer) 0800 30 70 4, vaccinatiecentrum@ieper.be, laatjevaccineren.be