Steunmaatregelen van gemeentebestuur Zonnebeke

De verplichte sluiting van cafés, restaurants, niet-essentiële winkels… door het coronavirus COVID-19 zal zware financiële gevolgen hebben voor zowel Zonnebeekse ondernemers als inwoners.

Om iedereen na de coronacrisis terug wat op de been te helpen, heeft het gemeentebestuur twee steunmaatregelen voorzien:

Zonnebonnenactie

Ten eerste zal aan elke alleenstaande een Zonnebon toegekend worden van 10 euro. Voor elke extra persoon in het gezin een Zonnebon van 5 euro. Zo zal bijvoorbeeld een koppel 15 euro krijgen, een gezin met twee kinderen 25 euro...

Het betreft inwoners die op 1 juli 2020 gedomicilieerd staan in groot-Zonnebeke. De bonnen zullen worden bedeeld in de loop van oktober.

Deze bonnen kunnen worden besteed bij onze lokale handelaars, zo krijgen ook zij een duwtje in de rug. Daarom willen we ook alle handelaars stimuleren om zich te registreren om te werken met de Zonnebonnen. Klik hier voor de richtlijnen en het inschrijvingsformulier.

Algemene gemeentebelastingen

De tweede maatregel is het uitstellen van de algemene gemeentebelastingen voor de inwoners en de bedrijven in 2020 en 2021. In 2020 zullen deze worden verstuurd in de loop van september in plaats van juni. In 2021 zullen deze één maand later verstuurd worden, dus in de loop van juli. De wettelijke betalingstermijn van twee maanden blijft behouden.

Aanvraag tussenkomst buurt- en wijkfeesten

Naar aanleiding van de verdere versoepeling van de maatregelen rond COVID-19, werkte het bestuur een relanceplan uit. Een onderdeel hiervan is het reglement voor een gemeentelijke tussenkomst bij de organisatie van een buurt- of wijkfeest. Klik hier verder om een aanvraag in te dienen.