Maatregelen van gemeentebestuur Zonnebeke

Gemeente Zonnebeke beslist om volgende concrete maatregelen te nemen naar aanleiding van het coronavirus COVID-19:

Gemeentelijke dienstverlening

De gemeentelijke dienstverlening werkt op afspraak. Een afspraak kan je maken via Mijn Zonnebeke.

Onthaalbalie

Elke werkdag doorlopend open van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur. Een afspraak maken is niet nodig.

Dienst burgerzaken Op afspraak
Sociale dienst Op afspraak

Dienst vrije tijd (Vrijetijdschuur)

Dienst omgeving

Op afspraak

Andere diensten (personeelsdienst, secretariaat, communicatiedienst, IT-dienst, financiële dienst...) Op afspraak: 051 48 00 60.

 

Overige openingsuren:

Mondmasker

  • Het dragen van een mondmasker is verplicht in alle publieke gedeelten van de gebouwen die eigendom zijn van de gemeente en het OCMW. Zo ook bijvoorbeeld de OC's. In overlegruimtes, of ruimtes waar activiteiten doorgaan, mag het masker worden afgezet, enkel en alleen wanneer de afstand van 1,5 meter kan worden gegarandeerd. De verplichting geldt vanaf 12 jaar.
  • Een algemene verplichting, vanaf 12 jaar, om binnen de gemeente steeds een mondmasker bij je te hebben wanneer je jou op openbaar domein begeeft. In een drukkere omgeving is het namelijk sterk aanbevolen om een masker te dragen. Bij eventuele controle moet je kunnen aantonen dat je een mondmasker bij hebt.
  • Het dragen van een mondmasker wordt verplicht, bovenop de reeds bestaande federale verplichtingen, op het recyclagepark.
  • Het dragen van een mondmasker is niet verplicht voor personen die met een medisch attest kunnen aantonen dat zij geen mond- en neusbescherming of elk ander alternatief in stof kunnen dragen.
  • Er wordt signalisatie aangebracht in het gemeentehuis zodat er eenrichtingsverkeer wordt aangehouden. Gelieve deze signalisatie te volgen.

Evenementen en activiteiten

  • Alle gemeentelijke zalen, OC’s, De Kortekeer en de sporthal (uitgezonderd voor activiteiten voor kinderen onder de 12 jaar) worden met onmiddellijke ingang gesloten. Deze blijven gesloten voor alle verenigingen. M.a.w.: vergaderingen en andere activiteiten kunnen niet meer doorgaan tot nader bericht.
  • Ook gemeentelijke activiteiten en evenementen (+ 12 jaar) worden opgeschort tot nader bericht.