Maatregelen van gemeentebestuur Zonnebeke

Gemeente Zonnebeke beslist om volgende concrete maatregelen te nemen naar aanleiding van het coronavirus COVID-19:

Gemeentelijke dienstverlening

Onthaalbalie Elke werkdag doorlopend open van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur. Een afspraak maken is niet nodig.
Dienst burgerzaken Elke werkdag doorlopend open van 9 tot 12 uur. In de namiddag wordt gewerkt op afspraak: 051 48 00 75.
Sociale dienst Elke werkdag doorlopend open van 9 tot 12 uur. In de namiddag wordt gewerkt op afspraak: 051 48 01 10.
Dienst vrije tijd (Vrijetijdschuur) Elke werkdag op afspraak: 051 48 00 61.
Dienst omgeving

Elke werkdag op afspraak:

  • Ruimtelijke ordening en woondienst: 051 48 00 63.
  • Milieudienst: 051 48 00 74.
Andere diensten (personeelsdienst, secretariaat, communicatiedienst, IT-dienst, financiële dienst...) Elke werkdag op afspraak: 051 48 00 60.

 

Overige openingsuren:

Mondmasker

  • Het dragen van een mondmasker is verplicht in alle publieke gedeelten van de gebouwen die eigendom zijn van de gemeente en het OCMW. Zo ook bijvoorbeeld de OC's. In overlegruimtes, of ruimtes waar activiteiten doorgaan, mag het masker worden afgezet, enkel en alleen wanneer de afstand van 1,5 meter kan worden gegarandeerd. De verplichting geldt vanaf 12 jaar.
  • Een algemene verplichting, vanaf 12 jaar, om binnen de gemeente steeds een mondmasker bij je te hebben wanneer je jou op openbaar domein begeeft. In een drukkere omgeving is het namelijk sterk aanbevolen om een masker te dragen. Bij eventuele controle moet je kunnen aantonen dat je een mondmasker bij hebt.
  • Het dragen van een mondmasker wordt verplicht, bovenop de reeds bestaande federale verplichtingen, op het recyclagepark.
  • Het dragen van een mondmasker is niet verplicht voor personen die met een medisch attest kunnen aantonen dat zij geen mond- en neusbescherming of elk ander alternatief in stof kunnen dragen.
  • Er wordt signalisatie aangebracht in het gemeentehuis zodat er eenrichtingsverkeer wordt aangehouden. Gelieve deze signalisatie te volgen.

Evenementen

  • Afgelasting van de gemeentelijke evenementen van 1 augustus t.e.m. 31 oktober, bv. PARK. Bepaalde kleinere activiteiten/voorstellingen gaan wel nog door, onder voorbehoud. (Beslissing college van burgemeester en schepenen dd. 30 juli 2020.)
  • De reguliere werking van verenigingen kan plaatsvinden zonder publiek conform de opgelegde maatregelen van de Federale Overheid.

Raadpleeg hier het burgemeestersbesluit van 2 september 2020 aangaande de extra lokale veiligheidsmaatregelen (publicatiedatum: 3 september 2020).