Maatregelen van gemeentebestuur Zonnebeke

Gemeente Zonnebeke beslist om volgende concrete maatregelen te nemen naar aanleiding van het coronavirus COVID-19:

Gemeentelijke dienstverlening

De gemeentelijke dienstverlening werkt op afspraak. Een afspraak kan je maken via Mijn Zonnebeke.

Onthaalbalie

In juli en augustus is het onthaal telefonisch bereikbaar en open van 9 tot 12 uur. Het is niet nodig om een afspraak te maken om langs te komen aan het onthaal. In de namiddag is het onthaal gesloten en ook niet telefonisch bereikbaar.

Dienst burgerzaken

Op afspraak

Heb je dringend een afspraak nodig bij de dienst burgerzaken maar lukt dit niet tussen 9 en 12 uur? Bel hen rechtstreeks via 051 48 00 77.

Sociale dienst Op afspraak

Dienst vrije tijd (Vrijetijdschuur)

Dienst omgeving

Op afspraak

Andere diensten (personeelsdienst, secretariaat, communicatiedienst, IT-dienst, financiële dienst...) Op afspraak: 051 48 00 60.

 

Overige openingsuren:

Mondmasker

  • Het dragen van een mondmasker is verplicht in alle publieke gedeelten van de gebouwen die eigendom zijn van de gemeente en het OCMW. Zo ook bijvoorbeeld de OC's. In overlegruimtes, of ruimtes waar activiteiten doorgaan, mag het masker worden afgezet, enkel en alleen wanneer de afstand van 1,5 meter kan worden gegarandeerd. De verplichting geldt vanaf 12 jaar.
  • Een algemene verplichting, vanaf 12 jaar, om binnen de gemeente steeds een mondmasker bij je te hebben wanneer je jou op openbaar domein begeeft. In een drukkere omgeving is het namelijk sterk aanbevolen om een masker te dragen. Bij eventuele controle moet je kunnen aantonen dat je een mondmasker bij hebt.
  • Het dragen van een mondmasker wordt verplicht, bovenop de reeds bestaande federale verplichtingen, op het recyclagepark.
  • Het dragen van een mondmasker is niet verplicht voor personen die met een medisch attest kunnen aantonen dat zij geen mond- en neusbescherming of elk ander alternatief in stof kunnen dragen.
  • Er wordt signalisatie aangebracht in het gemeentehuis zodat er eenrichtingsverkeer wordt aangehouden. Gelieve deze signalisatie te volgen.