Ga jij lopen met de Groene Pluim 2020?

groene_pluim

In 2019 werden de Mooimakers van het kasteelpark de eerste Groene Pluim-ambassadeurs. Ze ontvingen elk een Zonnebon, een oorkonde en de mogelijkheid om een boom aan te planten in het kasteelpark. Enkele keren per week doen zij 'de toer van het park' en ruimen al het zwerfvuil op.

Dit jaar gaat het bestuur van Zonnebeke opnieuw op zoek naar iemand die zich net zoals de Mooimakers inzet voor het milieu en hiervoor ook eens in de bloemetjes mag worden gezet.

De Groene Pluim is een milieuprijs waarmee de gemeente verenigingen, bedrijven of personen wil erkennen die zich belangeloos inzetten voor het milieu. Ze kunnen genomineerd worden op voorwaarde dat ze al minstens één jaar in Zonnebeke verblijven.

Kandidaten kunnen worden aangebracht tot 15 juli bij de dienst omgeving via milieu@zonnebeke.be of op het adres Langemarkstraat 8 te 8980 Zonnebeke. Je mag een mail of brief sturen met daarin de reden of het verhaal waarom jouw kandidaat de Groene Pluim verdient. Vergeet niet om zowel je eigen contactgegevens als die van jouw kandidaat mee te geven. Een leuke foto is ook mooi meegenomen.

Een jury beoordeelt de ingediende kandidaturen en de winnaar wordt opnieuw via een online stemming gekozen.

Meer info? Dienst omgeving, 051 48 00 74, milieu@zonnebeke.be

Lees hier het reglement (CBS dd. 18 februari 2019; publicatiedatum: 19 augustus 2020).