Hanne Latruwe

Hanne is zopas elf jaar geworden. Ze woont sedert haar geboorte  in de Spilstraat te Zonnebeke. Op initiatief van Hanne gaat het gezin regelmatig op pad in hun straat om zwerfvuil op te ruimen. 

hanne_latruweNaast de traditionele blikjes, flesjes en sigarettenpakjes bestaat hun buit ook telkens uit een (groot) aantal flessen porto. Toen ze in maart in het kader van 'Mooimakers' en de 'Lenteschoonmaak' voor de eerste keer op stap gingen, verzamelden zij niet minder dan 22 (!) lege flessen porto. Ook nu nog keren zij steeds met een zestal flessen huiswaarts. 

hanne_quoteMama Benedikte Beddeleem aan het woord:

“Toen ik bij Hanne polste waarom ze dit deed, antwoordde ze mij: het afval dat de mensen zo maar op straat gooien, is slecht voor het milieu. Het zinnetje waarmee ze afsloot zal mij altijd bijblijven: mama, wil jij dat mijn kindjes met een mondmasker moeten rondlopen? Hanne vindt het leuk dat ze genomineerd is, al heeft ze hier een dubbel gevoel bij. Ze vindt het jammer dat mensen nog altijd zoveel afval op straat gooien. Haar grootste wens is dan ook dat mensen meer respect hebben voor het milieu. Afval hoort gewoon niet thuis op straat!”