Twee extra deelauto’s in Zonnebeke

Sinds een jaar kan je in Groot-Zonnebeke aan autodelen doen. Bespaar kosten en tijd en geef zo ook het milieu een duwtje in de rug. Het voorbije jaar hebben er zich al 50 unieke gebruikers geregistreerd, werden de vier auto’s samen al 235 keer gereserveerd en komen we aan een totaal van 9.247 kilometer. Een geslaagde opstart!

Twee extra auto’s

Om deze positieve trend verder te zetten, besliste het bestuur eind vorig jaar om de eigen vloot in te perken en tegelijk het aanbod deelauto’s te vergroten. Dat betekend dat er vanaf 2023 twee extra auto’s worden ingezet: een grote personenwagen (Fiat Tipo) op de markt van Zonnebeke en een kleine bestelwagen (Fiat Doblo) aan OC ’t Zonnerad. Beide auto’s worden geleverd door Claus2You en kan je reserveren met de gekende app. Het bestuur wil zo de noden van de eigen diensten op een duurzame manier invullen alsook de inwoners aanzetten om na te denken over hun eigen manier van verplaatsen.

Een duurzame actie

Wist je dat autodelen voor 30% minder auto’s op de wegen zorgt én 20% minder kilometers. Dat is minder uitstoot van CO2, fijn stof, stikstof én vraagt minder grondstoffen en energie van onze planeet. Autodelen is dus een belangrijke actie in onze strijd tegen de klimaatverandering.

Meer info? Dienst mobiliteit en duurzaamheid, 051 48 01 13, mobiliteit@zonnebeke.be, zonnebeke.be/autodelen

Autodeeldelen: bestelwagen aan OC 't Zonnerad in Zonnebeke, via Claus2You.
De Fiato Doblo aan OC 't Zonnerad in Zonnebeke. Hiernaast/onder zie je de Fiat Tipo op de markt van Zonnebeke.
Logo Zonnebeke Duurzaam
Logo autodelen.net
In samenwerking met West-Vlaanderen, de gedreven provincie, Gemeente voor de Toekomst en Bond Beter Leefmilieu.
Autodeeldelen: personenwagen op de markt van Zonnebeke, via Claus2You.
Laatste update: 17 januari 2023
zonnebeke-grafisch-element-zon
zonnebeke-grafisch-element-beek
zonnebeke-grafisch-element-zon