Gewijzigde verkeersregels op het Kerkplein in Beselare

Van 1 juni 2023 tot en met 31 juli 2023 zijn verschillende parkeerplaatsen rond de kerk in Beselare niet beschikbaar. Er geldt een uitdrukkelijk parkeerverbod. Deze worden hier onder in het blauw aangeduid.

Ook wordt er een Shop&Go-parkeerplaats voorzien: je mag hier maximum 30 minuten parkeren. Deze wordt hier onder in het rood aangeduid.

We willen je er ook aan herinneren dat er ter hoogte van Kerkplein 9 tot en met 12 niet mag worden geparkeerd, noch stilgestaan. De doorgang achter de kerk moet altijd vrij blijven.

Kerkplein Beselare vanuit de lucht.

 

 

 

 

 

 

(klik op het kaartje om uit te vergroten)

Waarom?

Op 3 mei 2023 vond een test van De Lijn plaats rond de kerk. De Lijn ondervindt regelmatig problemen bij het keren aan de kerk met een gelede bus (ook wel harmonicabus of accordeonbus genoemd). Dit verloopt niet altijd vlot en veilig. Daarom werd er die dag getest of het makkelijker is voor de bus om een ommetje rond de kerk te maken in de plaats van te keren op het Kerkplein.

De Lijn is tevreden met de test. Ze vinden het een haalbaar traject. Voordat dit aangepaste traject definitief wordt ingevoerd, zal er nog een testfase van twee maanden gebeuren, zijnde juni en juli. Zo krijgt De Lijn meer informatie over de haalbaarheid van het traject op langere termijn en in normale omstandigheden.

Op deze manier kan in de toekomst het Kerkplein eventueel op een nieuwe manier ingevuld worden.

Meer info? Dienst mobiliteit, 051 48 00 74, mobiliteit@zonnebeke.be

Tijdelijk verkeersreglement (publicatiedatum: 25 mei 2023)

Kerkplein Beselare vanuit de lucht.
Laatste update: 25 mei 2023
zonnebeke-grafisch-element-zon
zonnebeke-grafisch-element-beek
zonnebeke-grafisch-element-zon